Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

Цариници су 11. августа 2017. године, приликом дубинске контроле међу пошиљкама једног од курирских дистрибутера, запленили готово 43.000 комада различитих лекова са косовским акцизним маркицама и већу количину гардеробе.

даље

Цариници су 12. августа 2017. године на граничном прелазу Бачки Брег, на улазу у земљу, открили покушај кријумчарења товара од готово 700 кг кекса и чоколадица.

даље

Цариници су 10. августа 2017. године, на граничном прелазу Келебија, спречили покушај нелегалног уноса четири жива примерка афричког сивог жако папагаја, који се убраја у  једну од око 360 врста папагаја заштићених Конвенцијом о међународном промету угроженим врстама дивље фауне и флоре (ЦИТЕС) и националним прописима Републике Србије.

даље

Цариници су у вечерњим часовима 9. августа 2017. године на два гранична прелаза спречили илегално изношење девиза у укупном износу од готово 200.000 евра.
 

даље

Цариници су 9. августа 2017. године, на граничном прелазу Градина, спречили двојицу турских држављана да из Србије изнесу 60.000 непријављених евра скривених у дечјем јастуку.

даље

Цариници су 4. августа 2017. године, приликом дубинске контроле на магистралном путу Рашка – Краљево, запленили већу количину одеће, за коју се сумња да повређује право интелектуалне својине и преко 6.000 паклица цигарета "Art Slims" и "Marble", без акцизних маркица.

даље

Помоћник директора - координатор Управе царина Веселин Милошевић објаснио је данас током изјаве за РТС да је појачан промет на граничним прелазима уобичајна појава током туристичке сезоне и апеловао на путнике и превознике да користе алтернативне правце како би мимоишли гужве. На питање да ли су сада прелази ка Хрватској додатно оптерећени због мера које је та земља недавно увела а односе се на увоз пољопривредних производа, Милошевић је истакао да то за сада није случај.

даље

Цариници су 2. aвгуста 2017. године на граничном прелазу Градина спречили немачког држављанина да из Србије изнесе преко 260.000 непријављених евра.

даље

преузето из Илустроване политике
 
Заштита права интелектуалне својине је Стратегијом Европа 2020 постављена за камен темељац економије ЕУ и кључни мотор раста у областима истраживања, иновација и запошљавања, јер многи подаци релевантних европских институција као што су OECD (Организације за економску сарадњу и развој) и WCO (Светске царинске организације) говоре, да се годишња вредност међународне трговине фалсификованом робом изражава у милијардама долара, што по глобалну економију представља губитак опет изражен у милијардама евра, или можда сликовитије, то је око 200.000 радних места мање.
Текст на ову тему објављен је у штампаном издању Илустроване политике, као и на web-порталу www.ilustrovana.com.

даље

Цариници су 31. јула 2017. године на аеродрому „Никола Тесла“ у пртљагу кинеског држављанина пронашли више од 32.000 гумених и платнених знакова за патике "Reebok" и "All Star", за које се сумња да повређују право интелектуалне својине.

даље

 


Крените спремни на пут
  


250 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина