Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

УСАВРШАВАЊЕ У ПРЕПОЗНАВАЊУ ЗАШТИЋЕНИХ ВРСТА

 

Carinska laboratorijaУ Царинској лабораторији је 19. децембра 2018. године одржана основна теоријска и практична обука везана за ЦИТЕС Конвенцију и идентификацију дивљих врста, односно њихових делова, деривата и производа од истих.

 

Група за спровођење ЦИТЕС Ковнецније Министарства заштите животне средине је приказала методе које се користе за утврђивање да ли делови или деривати припадају угроженим дивљим врстама, односно, да ли одређени производи садрже угрожене дивље врсте.

 

Carinska laboratorijaУ склопу практичног дела обуке коришћени су примерци угрожених дивљих врста који су били предмет царинских заплена, попут крзна и кожа угрожених дивљих животиња, али и експоната из Природњачког музеја у Београду.

 

Демонстриране су методе за детекцију правог и вештачког крзна дивљих мачака, видри, вукова, медведа, примата, лисица и других врста сисара, као и методе за детекцију праве и вештачке змијске и крокодилксе, шатуш шалова, слоноваче и сл.

 

Leopardasta mačkaЦаринска лабораторија је овом приликом добила референтни материјал за будуће анализе, као што су дигитални снимци примерака који су физички приказани током обуке, дигиталне фотографија делова, деривата и производа великог броја угрожених дивљих врста.

 

Поред тога запослени у царинској лабораторији сада располажу кључевима за идентификацију и приручницима за вршење одређених анализа везаних за заштићене врсте, које користи велики број држава, где се ефикасно спроводе одредбе ЦИТЕС Конвенције.

 

Pitoni Zelenokrila ara

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина