Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

Преко 180.000 евра на Батровцима

петак, 08 септембар 2017.

Цариници су 8. септембра 2017. године, на граничном прелазу Батровци спречили унос непријављених девиза у износу од преко 180.000 евра.

 

 

У раним јутарњим часовима за царинску контролу се пријавио 33-годишњи турски држављанин  који је аутомобилом ''BMW 3", холандских регистарских ознака, путовао из Холандије ка Турској.

 

 

На питање цариника да ли има нешто да пријави, возач је одговорио да са собом носи само 8.000 евра и лични пртљаг.

 

 

Детаљном контролом аутомобила убрзо је откривено да се у гепеку испод тапацирунга налази велика сума девиза које овај путник није пријавио.

 

 

Девизе у апоенима од 10, 50, 100, 200 и 500 евра биле су сакривене у шупљини предвиђеној за резервни точак који је за потребе кријумчарења био избачен из аутомобила.

 

 

Возач је признао да је новац његов рекавши да је реч о уштеђевини, након чега му је враћен дозвољен износ од 10.000 евра, док је остатак девиза привремено задржан до окончања прекршајног поступка који ће, с обзиром да се ради страном држављанину, бити спроведен по хитном поступку.

 

 

Покушаји уношења и изношења непријављеног новца нису реткост, мада Управа царина Србије непрестално апелује на путнике да пријављују сваку суму изнад 10.000 евра што је прописани лимит за износ без пријављивања. Када пријаве новац који носе са собом при уласку у земљу, путници добијају потврду да су га пријавили и са њом несметано могу да изађу из Србије.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

250 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина