Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

Екстази у апарату за гашење пожара

среда, 11 октобар 2017.

Цариници су 10. октобра 2017. године на граничном прелазу Градина, на основу информације добијене од БИА, у сарадњи са полицијом запленили преко 1,7 килограма таблета екстазија.

 

 

Случај је откривен када је на улазу у земљу заустављен аутомобил „Škoda Fabia“ нишких регистарских ознака, којим су путовала двојица држављана Србије. На питање цариника да ли имају нешто да пријаве за контролу, одговорили су да немају ништа и да су приватним послом боравили у Софији.

 

 

 

Већ на самом почетку детаљног прегледа, у пртљажнику аутомобила је у прибору за прву помоћ поред стандардног садржаја, завоја и фластера, пронађена и ПВЦ кеса са нешто више од 400 грама синтетичког психоактивног наркотика – таблета екстазија жуте боје са натписом „Dom Perignon“.

 

 

Управо због тога је настављена даља претрага осталих фабричких шупљина аутомобила и опреме у њему. Приликом прегледа боце за противпожарну заштиту цариник је уочио, да је притисак у њој 0 бара, што је указивало на то да је празна.

 

 

Сумњу је појачало и њено протресање, при чему се чуо чудан звук који свакако није карактеристичан за противпожарни прах. Испоставило се да је протипожарни апарат испуњен са преко 1.300 грама екстазија жуте и розе боје на којима је такође био утиснут натпис „Dom Perignon“.

 

 

Дрогу, аутомобил и двојицу Нишлија, од којих један има 42, а други 47 година преузели су полиција и тужилаштво у даљу надлежност.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

250 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина