Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

На Батровцима заплењено преко 129.000 евра

понедељак, 13 новембар 2017.

Царински службеници су 10. новембра 2017. године, на улазној страни граничног прелаза Батровци, спречили унос велике суме непријављених девиза. Реч је о износу од 129.200 евра.

 

 

Прекршај је откривен када се за редовну контролу пријавио немачки држављанин турске националности као возач аутомобила „BMW“ немачких регистарских ознака.

 

 

Аутомобил и путник су детаљно прегледани, иако је возач изјавио да нема ништа да пријави за контролу, као и да нема новца код себе.

 

 

Цариници су том приликом у унутрашњем џепу јакне пронашли коверте са новцем у вредности 139.200 евра. Дозвољени износ од 10.000 евра путнику је враћен, док је остатак новца привремено задржан.

 

 

Подсећамо да су на граничним прелазима видно истакнута обавештења о обавези путника да пријаве новац како на улазу, тако и на излазу из земље. Уколико девизе у износу већем од 10.000 евра не пријави, путник ризикује да му тај новац буде одузет, а против њега поведен прекршајни поступак пред надлежним судом који може резултирати и трајним одузимањем непријављених девиза.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

250 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина