Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

Марихуана и девизе откривене током празника

понедељак, 08 јануар 2018.

Цариници су 6. и 7. јануара 2018. године на граничним прелазима са Мађарском и Румунијом спречили два покушаја кријумчарења и запленили килограм марихуане и 13.000 непријављених евра.

 

 

Марихуана је откривена на излазу граничног прелаза Хоргош 7. јануара 2018.године око 5 часова ујутру, када је на ред за контролу дошао аутобус који саобраћа на релацији Призрен – Ахен. 

 

 

Током контроле аутобуса којим је управљао 45-годишњи српски држављанин, албанске националности, царински службеници су на питање да ли неко има нешто да пријави за контролу, добили негативан одговор.  Убрзо је изнад седишта број 35-36, на којима нико није седео, у торби која се налазила на полици за одлагање ручног пртљага, откривен пакет у коме се налазило килограм марихуане.

 

Претходног дана, на улазу граничног прелаза Ватин код држављанке Јерменије са сталним боравком у Србији откривена је сума од 13.000 непријављених девиза (евра и румунских леја).

 

 

Путница се из Румуније у мерцедесу румунских регистарских ознака упутила ка Србији, а на  питање цариника да ли са собом носи новац у готовини, одговорила је одрично. Међутим, детаљном контролом аутомобила у женској ташни која се налазила на седишту пронађено је укупно 21.000 евра и 9.520 румунских леја (око 2.000 евра).

 

 

С обзиром на то да девизе није пријавила, путници је враћен дозвољени износ од 10.000 евра, док је 13.000 евра привремено задржано.  

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

250 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина