Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

На Хоргошу заплењени сатови вредни преко 55.000 евра

среда, 10 јануар 2018.

Цариници су 9. јануара 2018. године на граничном прелазу Хоргош спречили покушај кријумчарења три скупоцена ручна часовника познатих робних марки, чија је вредност процењена на 55.500 евра.

 

 

Сатове је покушао да прокријумчари 27-годишњи албански држављанин, који је на улазну царинску контролу пристигао око 16:45 часова, возећи аутомобил BMW аустријских регистарских ознака. Он је приликом сусрета са цариницима, рекао да нема ништа да пријави за контролу.

 

 

 

Ипак је уследио детаљан преглед и том приликом је најпре у једном од кофера пронађен ручни сат „Rolex Day-Date“, вредан 24.500 евра. У другом коферу пронађен је још један мушки ручни часовник „Audemars Piguet Royal Oak“, чија је вредност 7.500 евра и празна кутија са гарантним листом и фактуром за ручни сат „Rolex Oyster Yachtmaster“. Сат који је недостајао у пронађеној кутији откривен је личним претресом на левој руци путника.

 

 

Како укупна процењена вредност скупоцених сатова прелази трећину вредности аутомобила, и он је привремено задржан, чиме се овај прекршај увећава на 63.000 евра.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

250 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина