Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

На Хоргошу заплењенo преко 12,5 килограма дроге

среда, 10 јануар 2018.

Цариници су 10. јануара 2018. године на граничном прелазу Хоргош, у срадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења преко 12,5 килограма дроге.

 

 

Прекршај је откривен на улазу у земљу, када је за детаљну контролу издвојен аутомобил „VW Passat“ немачких регистарских ознака, којим је из Немачке ка Црној Гори путовао  немачки држављанин, пореклом из Црне Горе. На претходно питање цариника, рекао је да нема ништа да пријави и да код себе има свега 150 евра.

 

 

Приликом детаљне контроле најпре је у пртљажном делу, испод поклопца за резервни точак пронађено укупно 4.630 грама, како се испоставило кокаина, запакованог у четири пакета, умотана у најлон.

 

 

Након тога је у задњем делу возила, у фабричкој шупљини између браника и задњег точка пронађено још шест пакета умотаних у црни најлон. У два пакета су откривене црвене и плаве таблетице, за које се сумња да су опојна дрога „екстази“, укупне масе 3.695 грама. У преостала четири пакета пронађено је 4.216 грама беле материје у облику пасте, за коју се сумња да је реч о наркотику „спид“.

 

 

Даљу надлежност у овом случају преузели су МУП и тужилаштво.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

250 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина