Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

Још 16 килограма марихуане на граници са Мађарском

субота, 13 јануар 2018.

Заједничком акцијом царине и полиције 12. јануара 2018. године у поподневним часовима,  на излазу граничног прелаза Келебија, откривен је товар од 16 килограма марихуане, само два дана након сличне заплене на Батровцима.

 

 

Дрога је откривена у мазди албанских регистарских ознака који се за редовну контролу пријавио на излазу граничног прелаза Келебија.

 

 

У аутомобилу су се поред возача налазила још два путника, сва тројица младићи од 20-ак година, албански држављани. Они су службеницима на прелазу рекли да су се из Албаније туристички упутили у Чешку на викенд.

 

 

Како на граничном прелазу Келебија није било услова за детаљан преглед аутомобила, царински службеници су возило допратили до граничног прелаза Хоргош и подвргли га прегледу на мобилном скенеру. Анализом слике уочене су неправилности у простору иза задњег седишта.

 

 

''Чак и искусни цариници су били затечени чињеницом да је бункер иза наслона задње клупе имао уграђен посебно направљен систем за откључавање, што значи да се ради о професионалним кријумчарима. Успели смо, међутим, да након скидања наслона седишта откључамо механизам специјално направљеног бункера, када се пред нама указао товар дроге која личи на марихуану. Интересантно је да је цео товарни простор био обложен оловним плочама које су кријумчари поставили вероватно верујући да ће оне заварати скенер'', каже шеф суботичког мобилног тима Одељења за сузбијање кријумчарења Управе царина Светислав Накарада.

 

 

Након увиђаја и мерења на прецизној ваги утврђено је да се ради о укупно 16.045 грама марихуане запаковане у 15 пакета са 15,9 килограма марихуане и пакет са 106 грама сканка.

 

 

Подсетимо да су цариници у сарадњи са полицијом пре само два дана на излазу граничног прелаза Батровци такође запленили 20 килограма марихуане сакривене у резервоару, бранику и резервном точку једне ''шкоде суперб''.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

250 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина