Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Уређај за биткоине и опрема за узгој марихуане у гепеку

петак, 19 јануар 2018.

Цариници су у сарадњи са полицијом током ноћи 18. јануара 2018. године на граничном прелазу Хоргош, спречили кријумчарење уређаја за производњу криптовалуте биткоин и опреме за узгој марихуане.

 

 

Необичан случај је откривен на улазу у земљу, када је у траку за путнике који немају ништа да пријаве стигао „рено еспејс“ новосадских регистарских ознака.

 

 

Аутомобилом је управљао 38-годишњи српски држављанин из Војводине, иначе незапослени месар, који се из Немачке упутио у место где живи.

 

 

Путовао је у друштву једног сапутника и два кућна љубимца који су имали уредне пасоше.

 

 

Иако су оба путника рекла да осим личног пртљага немају ништа да пријаве, ускоро је утврђено да се у гепеку аутомобила налазе делови уређаја за производњу криптовалуте биткоин у вредности од преко 10.000 долара.

 

 

Укратко, биткоин представља виртуелну валуту која настаје процесом рударења “mining”, за шта је неопходан специјални рачунар који може да решава компликоване једначине и тако производи виртуелни новац.

 

 

Даљим прегледом пртљажника цариници су пронашли и непријављену опрему за коју се сумња да је била намењена за лабораторију за узгој марихуане.

 

 

Међу опремом су се налазили: шатор "Grow PRO 2.0", 2 регулатора расвете, 2 рефлектујућа застора, 2 држача лампе, 1 лед светло, као и неколико специјалних сијалица.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина