Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Заплењени вредни ауто-делови

уторак, 13 март 2018.

Цариници су у сарадњи са полицијом, током ноћи између петка и суботе, на улазној страни граничног прелаза Прешево, спречили кријумчарење ауто-делова у вредности од скоро 20.500 евра.

 

 

Прекршај је откривен прегледом „форда“ турских регистарских ознака којим су из Турске ка Немачкој путовали 42-годишњи турски држављанин и његов сапутник.

 

 

Детаљном контролом аутомобила царински службеници су установили да путници у пртљажнику превозе разне делове за аутомобиле које су прекрили личним стварима, док су најскупље сакрили испод сувозачевог седишта.

 

 

Реч је, наиме, о више врста алата „волво“, „даф“, сканија“, затим о дизнама, вентилима притиска, гумицама за репарацију, осигурачима и пумпама „бош“, као и њиховим деловима, чиме се вредност овог прекршаја попела на око два и по милиона динара.

 

 

Возач аутомобила, који иначе има пребивалиште у Београду, рекао је цариницима да је хтео да пријави ауто-делове, али да му је фактура наводно задржана у Македонији. Навео је и да није намеравао да их пласира на српском, већ на немачком тржишту.

 

 

Пошто је у питању страни држављанин, спроведен је хитан прекршајни поступак, чији је исход новчана казна од 100.000 динара, као и заштитна мера одузимања непријављених ауто-делова и аутомобила којим су кријумчарени.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина