Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Neprijavljen nov „roleks“ na ruci

уторак, 10 јул 2018.

Carinici su 9. jula 2018. godine, na aerodromu „Nikola Tesla“, sprečili unos sata marke „roleks“ vrednog više od 700.000 dinara, koji putnica nije prijavila u pokušaju da izbegne uvozne dažbine.

 

 

Prekršaj je otkriven u zelenom kontrolnom prolazu namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave, a kojim se zaputila i Kanađanka pristigla iz Londona nakon preuzimanja čekiranog prtljaga sa karusela.

 

Međutim, carinska službenica poslala je njen prtljag na kontrolu rentgenom, a potom je njegovim detaljnim pregledom, pored ličnih stvari, u kesi pronašla i praznu kutiju ženskog sata „roleks“.

 

 

Na pitanje gde se nalazi sat, putnica je odgovorila da je na njenoj ruci. Kada ju je carinska službenica zamolila da ga skine sa ruke, uočila je da se na njemu još nalazi zaštitna folija, što je potvrdilo sumnju da je sat nov i da mu pronađena kutija pripada.

 

U rancu putnice je otkriven i račun za sat, čija je vrednost veća od 700.000 dinara.

 

 

Podsećamo putnike da iskusnim carinicima svakako neće promaći pokušaj pojedinih putnika da izbegnu plaćanje carinskih dažbina time što će vrednu robu koju treba da prijave nastojati da prenesu na sebi. Time, naime, samo rizikuju da budu otkriveni u prekršaju.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина