Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Цигаретe сакривене у вентилацији аутобуса и комбија

понедељак, 06 август 2018.

Цариници су 3. августа 2018. године приликом ванредне контроле на аутобуској станици у Београду и код места Богутовац, као и на излазу граничног прелаза Хоргош запленили готово 115.000 кријумчарених цигарета и око 80 нових шрафилица и брусилица.

 

 

Занимљиво је да је у два случаја реч о аутобусима истог превозника из Зубиног Потока. У првом случају је на долазној аутобуској станици у Београду заустављен аутобус куршумлијских регистaрских ознака, који саобраћа на линији Зубин Поток - Београд.

 

 

Због немогућности детаљног прегледа на лицу места, аутобус је под пратњом спроведен до Терминала Београд, где је најпре извршена контрола мобилним скенером. Анализа слике је указала на неправилности у пределу кровне конструкције испод вентилације. Ручним прегледом је из шупљина аутобуског крова извађено 110.000 цигарета „Pall Mall“, „Bouture“, „Calypso“ и „De Santis“, без акцизних маркица.

 

 

Истог дана је код места Богутовац ради контроле заустављен аутобус истог превозника, који саобраћа од Косовске Митровице до Београда. Том приликом је у простору за алат пронађено око 80 нових шрафилица и брусилица, без било какве пратеће документације, очигледно намењених даљој препродаји.

 

 

Нешто касније истог дана и на граничном прелазу Хоргош су откривене кријумчарене цигарете, овога пута у комбију пријепољских регистарских ознака који се упутио ка Немачкој.

 

 

Возач и путници поменутог комбије су приликом излазне контроле рекли да сем личног пртљага немају ништа да пријаве. Међутим, детаљан преглед који је уследио, показао је да се у шупљинама кровне конструкције изнад кабине возила налазе сакривене цигарете.

 

 

Цариници су том приликом пронашли укупно 4.400 сакривених цигарета марке „Marlboro“.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина