Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Семе канабиса све чешће у поштанским пошиљкама

среда, 08 август 2018.

Кријумчарена роба не заплењује се искључиво на граници. Цариници се често сусрећу са илегалним прометом робе и  у поштанским пошиљкама. Управо то се догодило у Пошти Нови Сад када је у неколико пошиљака откривено скоро 60 семенки канабиса.

 

 

Прегледом пошиљке која је пристигла у јутарњим сатима 7. августа из Енглеске, а у којој је била пријављена шминка, пронађена је табакера за цигарете у којој се налазила кесица са 25 комада семенки канабиса ''Fast Buds''.

 

 

У другој пошиљци, такође из Енглеске, пријављена је футрола за кредитне картице али је у њој било спаковано и 13 семенки истог наркотика марке ''Royal Queen''.

 

 

Истог дана, у две различите пошиљке из Шпаније које су декларисане као сувенири, цариници су пронашли укупно 8 семенки канабиса упакованих у оригиналне пакете на којима пише ''Delicious seeds – Original Juan Herer'' и ''Royal Queen Seeds''.

 

 

Последња пошиљка у којој је пронађено још 8 семенки марихуане, пристигла је из Холандије без назнаке шта је садржај пошиљке, што је изазвало додатну сумњу царинских службеника. У њој су пронађена два пакета са називом ''Femalseeds''.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина