Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Krenuo na put sa punim koferom lekova

четвртак, 09 август 2018.

Carinici su u ranim jutarnjim časovima 9. avgusta 2018. godine na aerodromu „Nikola Tesla“ sprečili jednog putnika da sa punim koferom lekova, čija se vrednost procenjuje na gotovo 35.000 evra, otputuje u Švedsku.

 

 

Zahvaljujući rentgenskoj kontroli prtljaga koju pred samo ukrcavanje na let sprovodi služba bezbednosti aerodroma, primećeno je da se u prtljagu srpskog državljanina iz Zemuna nalazi velika količina lekova.

 

 

Carinici su putnika sproveli u prostorije carinske ispostave i utvrdili da se on uputio u Geteborg ponevši u ručnom prtljagu 6.200 tableta ''Tamol – XX'' od 200mg u rinfuzu, 136 kesica Kamagre od 100mg, 300 tableta leka ''Ksalol'' od 1mg. i 200 tableta ''Rivotril'' od 2mg.

 

 

Preparati Tamol i Kamagra su na omotima imali oznaku da su poreklom iz Indije, dok su Ksalol i Rivotril poreklom iz Srbije.

 

 

Tamol se koristi za ublažavanje bolova i pripada grupi medikamenata koja ima opojno dejstvo, Ksalol pripada grupi benzodijazepina i služi za lečenje anksioznosti i napetosti, Rivotril se pak koristi u lečenju epileptičnih napada, dok je Kamagra lek za potenciju.

 

 

Podsećamo da se gotovo identičan slučaj na aerodromu dogodio i krajem marta kada su u krijumčarenju lekova uhvaćena dva putnika iz Beograda i Surdulice, koji su se takođe uputili u Švedsku, a u čijim je koferima otkriveno preko 40.000 tableta ''Tamol – XX'' od 200mg u rinfuzu.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина