Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Задржано преко 2 тоне текстила на Градини и у Суботици

четвртак, 09 август 2018.

Цариници су на Терминалу Градина 5. августа 2018. године запленили око две тоне кријумчарене текстилне робе из Турске, вредне готово 23.000 евра, док је три дана након тога контролом магацина курирске службе у Суботици заплењена већа количина робе сумњивог порекла. И на Градини и у Суботици за део робе постоји сумња да повређује право интелектуалне својине познатих робних марки.

 

 

Прекршај на Градини је откривен када је анализом ризика камион суботичких регистарских ознака, чије је крајње одредиште била Рашка издвојен за детаљан преглед. У њему је поред уредно пријављене, пронађена и готово тона непријављене робе. Реч је о дечјим комплетима, дресовима, пешкирима и кухињским крпама. За део непријављене робе постоји и сумња да повређује право интелектуалне својине робних марки „адидас“ и „најк“.

 

 

Међу пријављеном робом пронађена је 121 ролна постељног платна, чија је укупна тежина преко једне тоне. За поменуто постељно платно постоји сумња да повређује право интелектуалне својине, јер се на њему налазе апликације дизнијевих јунака и омиљених дечјих ликова из цртаних филмова као што су „спајдермен'', „сунђер боб“, „патролне шапе“, „фроузен“, „хелоу кити“ и „карс“.

 

 

Како вредност заплењене робе прелази трећину вредности превозног средства, до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом задржан је и камион.

 

 

Три дана касније царински службеници су приликом ванредне контроле магацина курирске службе у Суботици открили већу количину различите робе страног порекла без адекватне документације о плаћеним дажбинама. За део робе постоји и сумња да повређује право интелектуалне својине робних марки ''гучи'', ''хуго бос'', ''најк'', ''адидас'', ''келвин клајн'' и друге.

 

 

Међу робом су пронађене, између осталог и електричне косачице, тримери, моторне тестере, брусилице и прскалице за воће, као и мушки и женски веш и парфеми.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина