Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Скупа средства за потенцију скривена испод кревета

петак, 10 август 2018.

Цариници су на граничном прелазу Прешево 8. августа 2018. године приликом контроле на улазу у земљу запленили готово 4.000 теглица, капсула, таблета и кесица скупих суплемената за потенцију, вредних више од 24.000 евра.

 

 

Средства за потенцију открвена су када је за детаљну контролу издвојен путнички комби „фолксваген транспортер“ холандских регистарских ознака, којим је ка Холандији путовала шесточлана породица холандских држављана турског порекла.

 

 

Том приликом су иза задњег седишта, испод ручно направљеног кревета, пронађени сакривени турски препарати за потенцију „Epimedyumlu“, „Prox Ginsegli“, „Royal Honey“, „Panax Ginsegli“, „Spartacus Formen“, „Kral Bali“, „Jet Max Formen“, „Royal drops Women“ и „Vejin Delay“.

 

 

Мада холандски држављанин турског порекла, који се јавио као власник кријумчарених препарата ништа није рекао, очигледно је да су, судећи по количини, намењени даљој препродаји, можда чак и у некој специјализованој радњи у Холаднији.

 

 

Ових препарата има и на нашем тржишту и веома су скупи. Стаклена теглица од око 200гр кошта око 3.500 динара, а дневно се конзумира само по једна кашичица.

 

 

Како је реч о страним држављанима суд је по хитном поступку донео решење којим су кријумчарена роба и путнички комби трајно одузети, док је прекршилац новчано кажњен.

 

 

С обзиром да је вредност комбија процењена на 7.600 евра, укупна вредност овог прекршаја попела се на преко 30.000 евра.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина