Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Потписан Споразум о сарадњи у царинским питањима између Србије и Израела

петак, 12 октобар 2018.

У Управи царина Србије је 12. октобра 2018. године потписан Споразум о сарадњи у царинским питањима између Влада Републике Србије и Израела. Споразум су на иницијативу Управе царина Србије потписали високи званичници пореске и царинске администрације две земље чиме је уједно означен и почетак сарадње двеју царинских администрација.

 

 

У име Израела Споразум је потписала Њ.Е. Алона Фишер Кам (Alona Fisher-Kamm), амбасадорка Израела у Србији, у присуству  директора Пореске управе Израела Ерана Јакова (Eran Yaakov) и директора Управе царина Израела Аврахама Бен-Ардета (Avraham Ben-Ardete), док је у име Владе Србије Споразум потписао директор Управе царина Милош Томић.

 

 

Поред директора, Управу царина Србије представљали су и помоћник директора- координатор Веселин Милошевић и начелница Одељења за међународну царинску сарадњу и европске интеграције Гордана Видановић.

 

 

Споразумом се предвиђа интензивнија сарадња администрација две земље која ће омогућити размену искустава и знања, нових методологија рада, а посебно у области сузбијања царинских прекршаја, као и успостављање и одржавање брзих и сигурних канала комуникације за размену информација.

 

 

Потписани документ представља оквир за успостављање квалитетније сарадње царинских служби и доприноси заједничком циљу – очувању безбедности граница и буџета обе државе.

 

 

Предвиђено је да две царинске администрације размењују искуства по свим питањима која се тичу поштовања царинских прописа, а представници царинске службе Србије су искористили ову прилику да упознају делегацију Израела са ресурсима којима служба располаже, као и резултатима постигнутим у претходном периоду.

 

 

Подсетимо да је укупна спољнотрговинска размена са Израелом у 2017. години, према подацима Републичког завода за статистику, износила преко 59 милиона евра, док је покривеност увоза извозом износила готово 69%.  Тренд повећања робне размене између две земље приметан је и у 2018. години, јер је за првих 9 месеци остварена размена готово идентична оној која је постигнута током целе 2017.

 

 

На крају посете констатовано је да је потписивањем Споразума начињен први корак, те да се у предстојећем периоду очекује динамичан развој међусобних односа на обострано задовољство.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина