Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Управник царинарнице Ниш о злоупотребама држалаца складишта

уторак, 06 новембар 2018.

У емисији „Ово је Србија“ емитованој 5. новембра 2018. године било је речи о изузимању испод царинског надзора 30 тона неоцарињене робе из складишта у Нишу, чија је вредност, према поднетој документацији, свега 15.000 евра.

 

 

Да би гледаоцима било јасније, објашњено је да се у царинским складиштима држи роба над којом тек треба да се спроведе царински поступак. За то време за робу су одговорни држаоци складишта који морају да осигурају адекватно обезбеђење простора тако да роба не може да се изнесе пре него што се поступак заврши. У складиштима у Нишу у којима су откривене неправилности то се није догодило.

 

„Покренути су управни поступци како би се наплатиле царинске дажбине за робу узету испод царинског надзора“, истакао је управник царинарнице Ниш Саша Миленковић и додао да је „против држалаца складишта, који су одговорна лица, покренут прекршајни поступак који ће епилог добити на суду, односно суд ће одлучивати о томе да ли су држаоци складишта заиста криви, док ће се новчана казна кретати од једноструког до четвороструког износа вредности робе“.

 

 

Складишта у којима је дошло до злоупотреба привремено су затворена, док се контроле настављају и у осталима чији су држаоци иста лица.

 

Напомињемо да без обзира на то што се простор где се роба смешта назива ''јавно царинско складиште'', њиме не управља царинска служба, нити цариници обезбеђују робу у складиштима, већ су задужени за њихове редовне и ванредне контроле све док се царински поступак над робом не оконча.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина