Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Из још једног складишта у Нишу „испарила“ неоцарињена роба

среда, 07 новембар 2018.

Настављајући контролу јавних царинских складишта у Нишу цариници су 6. новембра 2018. године открили још једно у којем недостаје 350 флаша различитих страних алкохолних пића и 25 килограма таблета „пантенол“.

 

 

Реч је о алкохолним пићима „Vodka Romanoff“, „Ouzo Philippos“, „Teqila Mendosa“ и 25 килограма таблета „пантенол“, који су пуштени у слободан промет пре окончања царинског поступка и наплате увозних дажбина.

 

 

Ово је за последњих недељу дана треће складиште у Нишу у коме су откривене неправилности. Захваљујући размени информација са Пореском управом претходно је откривено изузимање више од 30 тона робе испод царинског надзора у два складишта у том граду.

 

 

У свим откривеним случајевима, одговорна лица, држаоци складишта, ће најпре морати да измире све обавезе према држави и плате увозне дажбине (царину, ПДВ и акцизе) на робу која недостаје на стању. Потом ће пред надлежним судом одговарати и због злоупотребе робе пре окончања царинског поступка и непрописног вођења евиденције.

 

 

Без обзира на то што се простор где се роба смешта назива ''јавно царинско складиште'', њиме не управља царинска служба, нити у њима цариници обезбеђују робу, већ су задужени за њихове редовне и ванредне контроле све док се царински поступак над робом не оконча.

 

 

Није наодмет поновити, да су држаоци складишта у обавези да приликом њиховог отварања положе банкарску гаранцију која омогућава да се дажбине наплате уколико се са робом нешто деси пре окончања поступка.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина