Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

„Slepi putnici“ i dalje u tovarima robe

понедељак, 03 децембар 2018.

Da migranti ne odustaju od namere da se ilegalno prebace preko granice svedoče i njihovi osujećeni pokušaji na graničnim prelazima Horgoš, Batrovci i Šid, gde je samo u poslednjoj nedelji novembra zaustavljeno i u Srbiju vraćeno više od 30 „slepih putnika“.

 

 

Scenario uvek isti: mobilni skener bi u tovaru registrovao ljudske siluete, a potom bi presečena pa nanovo zalepljena sajla na prikolici kamiona nepogrešivo odvela carinike do ilegalaca.

 

 

Najviše ih je bilo na Horgošu, gde je samo poslednjeg dana novembra u svojim namerama osujećeno devet Avganistanaca pronađenih u tri kamiona.

 

 

Tada je najpre u šleperu bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio tekstilne proizvode ka Slovačkoj skener otkrio trojicu ilegalaca, a u dva kamiona srpskih registracija, od kojih je jedan prevozio gume za traktore za austrijsko tržište, a drugi disperzivni gel ka Mađarskoj, još šestoricu.

 

 

Dan ranije carinici su na istom graničnom prelazu, u kamionu vranjskih tablica koji je  na relaciji Srbija – Francuska transportovao čeličnu ogradu otkrivena su još trojica državljana Avganistana.

 

 

Isti broj migranata toga dana pronađen je i u šleperu makedonskih registarcija sa tovarom četvrtastih cevi nemenjenih mađarskom tržištu.

 

 

I na izlazu prelaza Šid bilo je ilegalnih migranata, a carinici su, nakon što im je vozač turskog kamiona koji je prevozio raznu robu za slovačko tržište rekao da je primetio oštećenu plombu na prikolici, u njoj pronašli petoricu ilegalaca - jednog Pakistanca i četvoricu Iranaca.

 

 

Јoš trojica su otkrivena i 28. novembra 2018. godine u kamionu novopazarskih  registracija koji je transportovao deterdžent iz Srbije ka Nemačkoj, a jedan njihov sunarodnik zatečen je u tovaru auto-guma u šleperu čačanskih tablica koji je putovao na relaciji Srbija – Poljska.

 

 

Na Horgošu su 27. novembra osujećena još tri pokušaja ilegalaca: u dva kamiona novopazarskih tablica koji su transportovali mirisne osveživače jedan ka Mađarskoj, a drugi put Austrije, pronađena su još četvorica Avganistanaca, a među njima i jedan Iranac. Istog dana je i u makedonskom šleperu koji je transportovao tovar razne robe ka Slovačkoj skener otkrio  još dvojicu ilegalaca.

 

 

„Slepih putnika“ je u dva navrata bilo i 22. novembra na Horgošu: domaći kamion natovaren plastičnim kontejnerima za poljsko tržište prevozio je i trojicu skrivenih migranata iz Avganistana, ali i u šleperu skopskih registracija koji je na relaciji Makedonija – Slovačka, među auto-navlakama, prevozio još dvojicu „slepih putnika“ iz te zemlje.

 

 

Istoga dana je i na Batrovcima osujećen još jedan pokušaj ilegalnog prelaska preko granice, kada su u turskom kamionu koji je od te zemlje ka Nemačkoj prevozio proizvode od plastike, zahvaljujući radu mobilnog skenera, pronađena dvojica skrivenih putnika.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина