Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Мењач и иструмент-табла „нафиловани“ девизама

среда, 06 фебруар 2019.

Цариници су 5. фебруара 2019. године, на излазу граничног прелаза Батровци, у једном аутомобилу пронашли сакривених 80.000 непријављених евра.

 

 

Прекршај је откривен у поподневним часовима у „фоклсваген пасату“ италијанских регистарских ознака којим се из Бугарске ка Италији упутио 30-годишњи италијански држављанин. У разговору са царинским службеницима путник је, представивши се као предузетник, рекао да нема ништа да пријави.

 

Међутим, преглед аутомобила је показао супротно, када су цариници у инструмент-табли и шупљини код мењача пронашли свежњеве сакривених новчаница. Укупно је на поменута два места пронађено 80.000 непријављених евра.

 

 

Возач аутомобила је навео да му је намера била да новац из своје фирме у Бугарској пренесе у Италију, где поседује још једну компанију.

 

С обзиром на то да путник износ новца који премашује лимит од дозвољених 10.000 евра није пријавио цариницима, нити је поседовао прописану документацију која би сведочила о његовом пореклу, враћена му је сума од дозвољених 10.000 евра, док је остатак од 70.000 привремено задржан до окончања прекршајног поступка.

 

 

На свим граничним прелазима истакнуто је двојезично обавештење о томе да је неопходно пријавити суму већу од 10.000 евра, како на улазу, тако и на излазу из земље. Уколико  путник, пак, то не учини – ризикује да му непријављени новац буде привремено одузет.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина