Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

На нишком аеродрому заплењена гардероба вредна око пола милиона динара

петак, 05 јул 2019.

Цариници су у сарадњи са полицијом 3. јула 2019. године, на аеродрому „Константин Велики“ у Нишу, у коферу путнице из Шведске, открили и запленили непријављену гардеробу чија је вредност процењена на више од пола милиона динара.

 

 

Прекршај је откривен када су двоје путника српског порекла, 42-годишња Данкиња са боравиштем у Шведској у друштву шведског држављанина истих година, летом из Малмеа стигли у Србију.

 

Одмах по доласку путници су се упутили ка зеленом контролном пролазу, сигнализирајући тим гестом да немају ништа да пријаве. То су поновили и у разговору са царинском службеницом, али је преглед торби открио да путница у свом коферу носи нову, махом женску гардеробу на којој су се налазиле етикете са ценама.

 

 

Реч је о више од 30 мајица и блуза, готово 20 сукњи, хаљина и панталона, 8 пари сандала и летњих папуча, као и 6 фирмираних женских торбица „мајкл корс“, баленсијага“ и „ив сен лоран“.

 

 

Путница је рекла да је гардероба њена, али је пропустила да учини оно што је обавеза сваког путника – да је пријави царинским службеницима, због чега јој је до окончања прекршајног поступка привремено заплењена сва новокупљена одећа.

 

Истогa дана, током дубинске контроле на магистралном путу Рашка – Краљево заплењена је  и гардероба у чију се аутентичност сумња.

 

 

Прекршај је откривен у месту Богутовац, када су цариници ради контроле зауставили комби краљевачких регистрација који је у власништву једне курирске службе.

 

Посумњавши да се у њему налази и роба страног порекла за коју нису плаћене царинске дажбине, комби, за чијим се воланом налазио 44-годишњи возач из Новог Пазара, допраћен је ради детаљног прегледа до терминала у Краљеву.

 

 

Сумње цариника су се обистинилe, јер је у возилу пронађено готово 200 шортсева са сумњивим ознакама познатих марки „лакост“, „колмар“, „најк“, више од 150 тренерки „најк“ и „адидас“, 85 пари фамерки „левис“ и „томи хилфигер“ и 70 пари бермуда „дизел“ и „томи хилфигер“.

 

И данас, 5. јула 2019. године, током контроле једног возила курирске службе у централном магацину у Београду је такође откривена гардероба без икакве пратеће документације која је била намењена тројици прималаца.

 

 

Том приликом је од 57-годишњег Шапчанина који се налазио за воланом службеног комбија шабачких регистрација одузета одређена количина мајица, тренерки и шортсева „адидас“, „најк“, „лакост“ и других марки, у чију се веродостојност сумња.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина