Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Непријављене девизе у торбици за заштитни прслук

уторак, 09 јул 2019.

Цариници су у сарадњи са полицијом на граничном прелазу Градина око поднева 9. јула 2019. године открили још један покушај да се непријављене девизе пренесу преко границе.

 

 

На излазу из наше земље у прекршају се нашао немачки држављанин, турске националности који је аутомобилом ''киа соренто'' немачких регистрација путовао ка Турској.

 

 

На питање цариника да ли има нешто да пријави за царинску контролу, одговорио је да нема ништа сем личних ствари, али су се цариници ипак одлучили за детаљан преглед.

 

 

Током контроле аутомобила, у торбици за заштитни прслук, у касети између предњих седишта, откривено је 25.500 евра за које путник није имао Потврду о уносу страног ефективног новца у Србију.

 

 

Како је лимит за износ девиза без обавезе пријављивања 10.000 евра, путнику је толико и враћено, док је остатак суме од 15.500 евра привремено задржан.

 

 

Подсећамо путнике да је неопходно да новац у износу већем од 10.000 евра пријаве како на улазу, тако и  на излазу из земље и тако спрече могућност да се нађу у прекршају. Одговоре на најчешћа питања у вези са преносом новца преко границе погледајте на сајту Управе царина http://www.carina.rs/cyr/Informacije/FAQ/Stranice/devize.aspx

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина