Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Штитник за сунце и сервисна књижица пуни девиза

среда, 10 јул 2019.

Непријављене девизе, које цариници проналазе готово свакодневно, откривене су и 9. јула  2019. године на улазној страни контролног пункта Мердаре.

 

 

Прекршај је откривен када је у поподневним часовима на ред за контролу стигао „порше кајен“ немачких регистарских ознака којим су из Немачке, у којој возач има пребивалиште, ка јужној српској покрајини путовала двојица српских држављана албанске националности.

 

У разговору са царинским службеницима оба путника су рекла да немају ништа да пријаве и да 37-годишњи возач са собом носи нешто више од дозвољених 10.000 евра, а 38-годишњи сувозач мање од те суме, те да заједно имају тачно 20.000 евра.

 

 

Посумњавши у њихове речи, цариници су одлучили да ипак прегледају аутомобил, путнике и пртљаг и имали су право, јер су том приликом пронашли више новца него што је пријављено.

 

Најпре је у сувозачевом џепу откривено готово 7.000 евра, а у торбици за сервисну књижицу још 9.000, за које је сувозач такође рекао да припадају њему.

 

И возачев џеп био је пун девиза, па је тако у њему пронађено скоро 9.000 евра, а у штитинику за сунце испред возачевог седишта још 9.500.

 

 

С обзиром на то да путници нису имали никакву потврду о уносу страног новца, свакоме од њих враћен је дозвољен износ од 10.000 евра, док је 13.850 евра задржано до окончања прекршајног поступка.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина