Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Камион пун цигарета

петак, 09 август 2019.

Цариници су у сарадњи са полицијом 9. августа 2019. године на граничном прелазу Градина  спречили покушај кријумчарења 50 боксова цигарета, 20 грама амфетамина и 17.000 непријављених евра код возача једног камиона.

 

 

Прекршај је откривен двадесетак минута после поноћи када је на ред за контролу дошао камион којим су из Турске ка Великој Британији транспортовани текстилни производи.

 

Камионом са приколицом управљао је 50-годишњи бугарски држављанин који је рекао да сем товара и личних ствари нема ништа да пријави, а да од новца код себе има само око 700 евра.

 

 

Међутим, детаљним прегледом овог камиона убрзо је откривено да ниједна тврдња поменутог возача није тачна.

 

Наиме, у задњем бочном сандуку камиона и десној бочној прегради за алат иза врата сувозача пронађено је 50 боксова цигарета марке ''данхил'', за које је возач рекао да их је понео пријатељима на поклон.

 

 

Цариници су потом пронашли и око 20 грама амфетамина у возачевом личном вешу, а у кабини камиона и торбицу коју је возач држао изнад свог седишта, а у којој је откривено укупно 27.000 евра.

 

Путнику је одмах враћено 10.000 евра, што је износ који не мора да се пријављује на граници, док је остатак суме привремено задржан.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина