Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

У постави кофера готово килограм и по сребра

уторак, 13 август 2019.

На највећем и најфреквентнијем прелазу ка Бугарској цариници се свакодневно сусрећу са различитим покушајима кријумчарења, па су тако током протеклог викенда у два случаја запленили готово килограм и по сребрног накита и 12.000 непријављених евра.

 

 

У првом случају је на Градини 12. августа 2019. године спречен покушај једне путнице да у земљу прокријумчари скоро килограм и по сребрног накита.

 

Прекршај је откривен на улазу у земљу када је на ред за контролу пристигао аутобус београдских регистарских ознака који саобраћа на линији Истанбул-Београд.

 

 

Присутни путници су у разговору са цариницима рекли да са собом носе само лични пртљаг.

 

Деловало је да је заиста тако, све док испод поставе у коферу једне путнице из Руме није пронађено око 700 ланчића, наруквица и минђуша од сребра.

 

 

Кријумчарени накит је задржан до окончања прекршајног поступка који је против путнице покренут пред надлежним судом.

 

 

Дан раније је, такође на улазу у земљу, откривено укупно 32.000 непријављених евра. У прекршају се нашао брачни пар бугарских држављана који су путовали аутомобилом BMW аустријских регистарских ознака.

 

Они су на уобичајено питање о томе да ли имају нешто да пријаве царинској контроли рекли да са собом носе само лични пртљаг.

 

 

Међутим, поред тога, цариници су у торбици возача пронашли и 32.000 непријављених евра, од чега је путницима враћено по 10.000 евра, колико износи дозвољена сума која се без пријављивања може пренети преко границе, док је остатак задржан до окончања поступка пред судом.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина