Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Заплењене скупе ловачке лампе

среда, 14 август 2019.

На највећем и најфреквентнијем прелазу ка Мађарској цариници се свакодневно сусрећу са различитим покушајима кријумчарења, па је тако данас у преподневним сатима на Хоргошу заплењено преко 70 сетова скупих ловачких лампи.

 

 

Прекршај је откривен када је ред за улазну контролу дошао аутобус са регистарским таблицама тзв. „Косова“ који саобраћа на линији Јинкепинг-Липљан.

 

 

Присутни путници као и возач аутобуса рекли су том приликом цариницима да сем личног пртљага немају ништа за пријављивање.

 

Међутим, приликом детаљне контроле, у пртљажном делу аутобуса су међу торбама и коферима путника пронађене и 72 ловачке лампе робне марке „Hunter Pilot“ у оригиналним паковањима, чија је вредност процењена на око 900.000 динара.

 

 

Ове лампе популарне су међу ловцима, јер се лако монтирају на тело пушке и бацају зелено светло које мање узнемирава дивљач, па је тако ловац у предности. Најчешће се користе током ноћног лова на грабљивице и дивље свиње.

 

 

Непријављени сетови ловачких лампи су задржани, а како незванично сазнајемо против 53-годишњег возача, држављанина Србије албанске националности биће покренут кривични поступак.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина