Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

На Градини спречено кријумчарење цигарета и кофера са златом

понедељак, 02 септембар 2019.

Цариници су у сарадњи са полицијом 30. августа 2019. године, на улазној страни прелаза Градина, спречили покушај кријумчарења 26 боксова цигарета са бугарским акцизним маркицама и преко 300 грама златног накита.

 

 

Прекршај је откривен када је на ред за контролу стигао „мерцедес спринтер“ бугарских регистарских ознака, којим су из Бугарске ка Немачкој путовала двојица бугарских држављана.

 

 

У разговору са царинским службеницима и возач и сувозач су рекли да немају ништа да пријаве, сем личних ствари и једног бокса цигарета.

 

 

Међутим, детаљним прегледом аутомобила, цариници су најпре испод сувозачевог седишта пронашли 10 боксова цигатрета „марлборо ред“, а потом и у неколико торби са пртљагом, међу гардеробом, још 16 боксова цигарета „марлборо тач“.

 

 

Испоставило се да то није све, јер је код сувозача у ручној торби пронађен и метални кофер са више од 300 грама непријављеног златног накита, наруквица, орглица, прстења и дуката, чија је вредност процењна на око 370.000 динара.

 

 

Кријумчарене цигарете и злато одузети су у хитном поступку спроведеним пред надлежним судом, а бугарски држављани су, како незванично сазнајемо, и новчано кажњени.


ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина