Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

На Мердару Порше од 100 хиљада евра

четвртак, 05 септембар 2019.

Цариници су 3. септембра 2019. године, на административном пункту Мердаре, зауставили и задржали скупоцени Порше ''911 Carrera 4 GTS'' који није био регистрован, нити пријављен.

 

 

Право изненађење цариницима је приредио возач Поршеа немачких регистарских ознака, чија је вредност процењена на износ од готово 12 милиона динара, када се у поподневним часовима појавио на административном пункту из правца АП КиМ.

 

 

Наиме, 48-годишњи возач албанске националности са пребивалиштем у Немачкој упутио се ка тој земљи возећи нерегистровани аутомобил страног порекла, који претходно није пријавио приликом уласка у Србију.

 

 

Прегледом документације-саобраћајне дозволе, утврђено је да Порше ''911 Carrera 4 GTS'' није регистрован, што значи да је морао бити пријављен и стављен под царински надзор, што возач није учинио.

 

 

На питање цариника због чега није пријавио возило када није регистровано, возач је рекао да се ради о аутомобилу његовог сина за који није ни знао да није регистрован, као ни да у том случају треба да га пријави. 

 

 

 

Прекршајни суд је у скраћеном поступку, који се примењује када је реч о страним држављанима и особама са пребивалиштем у иностранству, донео одлуку да возача казни новчаном казном у износу од 100.000 динара и заштитном мером трајног одузимања непријављене робе.

 

С обзиром на то, овај луксузни ауто би се ускоро могао наћи на некој од јавних лицитација које организује Управа царина. 

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина