Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Допинг средства заплењена на Хоргошу

четвртак, 05 септембар 2019.

Цариници су у сарадњи са полицијом 4. септембра 2019. године на граничном прелазу Хоргош, спречили кријумчарење недозвољених допинг средстава откривених у једном аутомобилу.

 

 

Током улазне царинске контроле која је вршена у ноћи између 3. и 4. септембра, око 3 часа после поноћи, у аутомобилу "Audi Q5" немачких регистарских ознака откривено је преко 200 стимулативних таблета које се налазе на листи недозвољених допинг средстава. 

 

 

Поменутим аутомобилом управљао је немачки држављанин албанске националности који је путовао сам на релацији Хурт - Косовска Каменица.

 

 

Упутио се ка траци обележеној "зеленим" семафором намењеној путницима који немају ништа да пријаве. То је и потврдио на питање цариника, рекавши да поред личних ствари са собом носи и око 300 евра.

 

 

Службеници су ипак одлучили да детаљно прегледају аутомобил, када је откривено да се у омоту сервисне књижице, у прегради испред сувозачевог седишта, налази папирна кесица пуна непознатих таблета плаве боје у облику срца.

 

 

Сумњајући да се ради о екстазију, полицијски службеници су их преузели и упутили на лабораторијску анализу којом је утврђено да ипак није реч о наркотицима, већ о допинг средствима.

 

 

Путник који је кријумчарио допинг средства познатија под називом ''плаво срце'', предат је полицији у даљу надлежност и против њега ће бити покренут кривични поступак.

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина