Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Оружје скривено испод седишта

среда, 11 септембар 2019.

Цариници су на граничном прелазу Градина 10. септембра 2019. године спречили покушај кријумчарења оружја скривеног у једном аутомобилу који се из Холандије упутио ка Турској.

 

 

Случај је откривен у поподневним часовима на излазу граничног прелаза Градина, када је на ред за контролу пристигао ''пежо 108'' холандских регистарских ознака.

 

Њиме су се из Холандије ка Турској упутила два холандска држаављанина турске националности која су приликом контроле тврдила да са собом не носе ништа сем личног пртљага.

 

 

Сумњајући у њихову изјаву службеници су ауто издвојили за детаљан преглед и том приликом испод задњег седишта открили пиштољ калибра 7,65 мм са оквиром и 7 бојевих метака у оквиру.

 

Након што је оружје откривено, возач аутомобила је потврдио да је његово, па је заједно са њим предат полицији у даљу надлежност.

 

 

Подсећамо да путницима није дозвољено да преко границе преносе оружје, осим у ситуацијама када за то поседују дозволу надлежног органа – Министарства трговине, туризма и телекомуникација, када долазе у организовани лов за шта поседују одговарајућу потврду организатора или ради учествовања на спортској манифестацији.


ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина