Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Мигранти у хладњачи пуној јабука

петак, 10 јануар 2020.

Цариници су 10. јануара 2020. године на излазу граничног прелаза Хоргош спречили покушај илегалног преласка границе 4 мигранта који су се сакрили у хладњачу пуну јабука.

 

 

Захваљујући прегледу мобилним скенером, у унутрашњости хладњаче су примећене људске силуете, због чега је товарни део камиона одмах отворен.

 

 

Хладњача домаће превозничкe фирме је из Србије требало да превезе товар свежих јабука у Велику Британију, али су се у њу у неком тренутку убацила четворица Авганистанаца који су покушали на тај начин да пређу државну границу.

 

 

На срећу, анализом слике добијене на мобилном скенеру, уочене су контуре које не одговарају пријављеној роби, због чега је камион отворен и детаљно прегледан. Четири мигранта која су се затекла међу јабукама, предата су полицији у даљу надлежност, док је возило са робом пуштено у даљи редован царински поступак.

 

 

Подсећамо да је кријумчарење људи у хладњачама изузетно ризично, а за многе мигранте може да буде и фатално, јер много времена треба провести у хладном и скученом простору пошто су жељене крајње дестинације понекад удаљене и по више хиљада километара.

 

 

Царинска служба Србије је само током 2019. године успела да осујети преко 1300 миграната у покушају да скривени у товарима робе илегално пређу на територију ЕУ земаља.


ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина