Отворена царинска линија

NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

"150 минута" на ТВ Прва 
ТВ Пинк "Свитање"
 
Сезона је годишњих одмора, па је и путника све више на нашим граничним прелазима. Oдговор на питање шта путници треба да знају пре него што крену на пут ТВ Прва je потражила у директном укључењу са аеродрома у Београду од шефице царинске испоставе Бранке Поповић у емисију 150 минута, а тим поводом је гости у емисији „Свитање“ на ТВ Пинк био Дарко Павковић, дугогодишњи цариник на овом великом и важном граничном прелазу.

даље

Захваљујући непогрешивом њуху службеног пса, цариници су у сарадњи са полицијом 17. јула 2019. године, на граничним прелазима Хоргош и Хоргош 2, у два наврата спречили кријумчарење више од 2.000 паклица цигарета.

даље

Злато је често предмет царинских заплена, па је тако током протеклих пет година заплењено преко 60 килограма овог племенитог метала, док је од почетка ове заплењено већ готово 10 килограма злата.

даље

преузето из "Новосадског дневника"

 

Србија се сматра раскрсницом путева дроге, па цариници током године заплене више стотина килограма наркотика. На којим се граничним прелазима најчешће суочавају са тим видом кријумчарења и на којим све местима проналазе илегални товар, можете прочитати у тексту који је 18. јула 2019. године објавио „Новосадски дневник“.

даље

преузето са портала Телеграф
 
Цариници у току сезоне летњих одмора сваки дан заплене приличну суму новца. Реч је углавном о кршењу лимита од 10.000 евра. Уколико набавите доказ о пореклу новца, исти ће вам бити уредно враћен.

даље

прилог из емисије "Новосадске разгледнице"

 

Летња сезона је увелико почела, па није згорег подсетити путнике на то шта се са границе сме, а шта не сме пренети приликом повратка са летовања у иностранству. На ту тему је са новинарком РТВ, у данашњој емисији "Новосадске разгледнице" разговарао Срећко Мрганић, стручни консултант управника царинарнице Нови Сад.

даље

Управа царина је корак ближа потпуној аутоматизацији свих царинских поступака и пословању без папира. Догађају у Привредној комори Србије 16. јула 2019. године, на коме су представљени резултати прве, припремне фазе за аутоматизацију увозних и извозних поступака, присуствовали су многобројни привредници, представници Делегације ЕУ у Србији, Министарства финансија, Управе царина и медија.

даље

За само два дана, 16. и 17. јула 2019. године, на три гранична прелаза заплењено је готово 100.000 евра.

даље

Резултати ЕУ пројекта вредног више од 1,5 милион евра, намењеног припреми за увођење аутоматизованих поступака увоза и извоза, која је од суштинске важности за унапређење пословања Управе царина, представљени су 16. јула 2019. године на завршном догађају у Привредној комори Србије.

даље

У склопу посете високе делегације Републике Француске, предвођене председником Емануелом Макроном, која ће у Србији боравити 15. и 16. јула 2019. године биће потписано више од 20 различитих споразума, од којих се један односи и на сарадњу у царинским питањима.

даље

 

ППС образац


План развоја царинске службе
Синдикат
  

570 на 3030

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина