Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

Carinici su 18. i 19. jula 2018. godine na graničnom prelazu Preševo i punktu Merdare zaplenili gotovo 50.000 neprijavljenih evra, skrivenih na neobičnim mestima.

dalje

preuzeto sa portala novosadskog "O radija"
 
O tome da prelazak preko granice ne mora biti stresan ako tačno znate šta je dozvoljeno preneti i šta treba prijaviti, govorio je Srećko Mrganić, koordinator poslova u novosadskoj carinarnici, u današnjem programu "O radija".

dalje

preuzeto iz Politike
 
U akciji Evropola, nazvanoj „Srebrna sekira 3”, koja je trajala oko mesec dana, kontrolisane su pošiljke u glavnim morskim lukama, na aerodromima i kopnenim granicama u 27 zemalja, među kojima je uz članice EU, bila i Srbija.
Kako su za «Politiku» potvrdili u Upravi carina i njihove službe učestvovale su u ovoj međunarodnoj akciji.

dalje

preuzeto sa sajta Ministarstva finansija
 
 
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da Predlog Carinskog zakona, koji je usvojen na sednici Vlade Republike Srbijeodržanoj 17. jula 2018. godine, predviđa brojna pojednostavljenja carinskih postupaka, i dodao da je taj dokument većim delom usklađen sa Carinskim zakonom Evropske unije, što je još jedan korak napred na evropskom putu naše zemlje.

dalje

U živom uključenju u emisiju  „Novo jutro“ na TV Pink Branka Popović, šef carinske ispostave Aerodrom „Nikola Tesla“, objasnila je šta se carini na aerodromu, da li se plaća carina na novu tehničku robu kupljenu u inostranstvu i kako uneti vise od 10.000 evra u zemlju.

dalje

Carinici su u saradnji sa policijom 14. jula 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečili krijumčarenje skoro 50 flaša žestokih pića koje su bile sakrivene u dve putne torbe.

dalje

preuzeto sa portala www.srpskitelegraf.rs

 

Na portalu "Srpskog telegrafa", 13 jula objavljen је tekst o tome, u kojim slučajevima polovna tehnika koju putnici nose sa sobom podleže carinjenju. O tome je govorila Branka Popović, šef graničnog prelaza aerodrom "Nikola Tesla".

dalje

preuzeto sa portala BB Informator

 

U Srbiji, ali i svetu intenzivira se borba protiv falsifikovanih lekova i medicinskih sredstava, a Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Privredna komora Srbije, Agencija za lekove i medicinska sredstva i Uprava carine Republike Srbije odavno se nalaze na zajedničkom putu u borbi protiv falsifikata medicinskih proizvoda.

dalje

U proteklih nedelju dana službenici Uprave carina Ministarstva finansija Republike Srbije su u saradnji sa graničnom policijom u nekoliko otkrivenih prekršaja zaplenili preko 50 kilograma marihuane, više od 200.000 neprijavljenih evra, kao i raznu skupocenu robu poput luksuznog automobila, dva originalna ''roleksa'', ali i kalupe za pečate sa oznakama granične policije Hrvatske i Slovenije.

dalje

Tokom jučerašnje posete graničnom prelazu Batrovci ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posebno je pohvalio saradnju sa carinskom službom Srbije. U izjavi datoj okupljenim novinarima, ministar je istakao da se zajedničkim radom pograničnih organa postižu izuzetni rezultati u očuvanju bezbednosti granice.

dalje

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
250 na 3030

Vodič za putnike


 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина