Preskoči veze navigacije
Uvoz polovnih vozila
Licitacije
Poštanske pošiljke
Uvoz kineske robe
Privremeni uvoz/izvoz
Selidbe
Lični prtljag
Kućni ljubimci
Unos biljaka
Unos lekova
Unošenje/iznošenje deviza
Povraćaj PDV
Unos oružja
Unos i iznos umetnina
Krenite spremni na put
Carinjenje u putničkom prometu sa inostranstvom
Povlastice za invalide

 Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

1. Da li mi je dozvoljeno da nosim oružje preko granice?

 

Fizička lica ne mogu unositi/iznositi oružje u Republiku Srbiju, odnosno iz Republike Srbije, osim u situacijama kada za to poseduju dozvolu nadležnog organa – Ministartsva trgovine, turizma i telekomunikacija, a shodno Odluci o određivanju robe za čiji je uvoz, izvoz, odnosno tranzit propisano pribavljanje određenih isprava.

 

2. Mogu li da dođem u lov u Srbiju i da ponesem svoje oružje?


Putnicima je dozvoljeno da u našu zemlju privremeno unesu oružje i municiju kada dolaze u organizovani lov i to u organizaciji Lovačkog saveza Srbije ili druge za to ovlašćene organizacije, kao i radi učestvovanja na sportskoj manifestaciji.

 

 

3. Da li mogu da ponesem svoje oružje i u slučaju da ne dolazim radi lova, već kao učesnik sportske manifestacije (gađanja)?

 

Možete. Putnicima je dozvoljeno da u našu zemlju privremeno unesu oružje i municiju radi učestvovanja na sportskoj manifestaciji.


 U tom slučaju ćete oružje i municiju usmeno prijaviti na graničnom prelazu i prezentovati dokaz da je privremeno unosite radi učešća na sportskoj manifestaciji (dokaz o održavanju takve vrste manifestacije).


 
4. Šta je potrebno da podnesem od dokumentacije da ne bi imao problema na ulazu/izlazu iz zemlje?
 

Pri unosu odgovarajuće količine oružja i municije putnici robu usmeno prijavljuju i prezentuju dokaz da se roba privremeno unosi u svrhe organizovanog lova (pozivno pismo organizatora lova), odnosno održavanja sportske manifestacije (dokaz o održavanju takve vrste manifestacije).


Radi lakšeg utvrđivanja istovetnosti robe pri izlasku iz zemlje, detalje o robi (oružju i municiji) putnik pri ulasku u zemlju upisuje u Obrazac za privremeni uvoz/izvoz, ovlašćeni carinski službenik proverava da li su u Obrazac uneti tačni podaci, potpisuje ga, overava i vraća putniku.


Isto važi i u obrnutom slučaju kada zbog organizovanog lova ili sportske manifestacije oružje i municija treba da se iznesu iz zemlje.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina