Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Vozač autobusa krio 10.000 cigareta u ventilaciji i prtljažniku

sreda, 12 septembar 2018.

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom 11. septembra 2018. godine na izlazu graničnog prelaza Horgoš zaplenili skoro 10.000 neprijavljenih cigareta, koje je vozač jednog autobusa krio unutar ventilacije i u prtljažniku za alat.

 

 

Autobus novosadskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Obrenovac-Beč, pristigao je u popodnevnim časovima na carinsku kontrolu, a na pitanje carinskog službenika da li imaju nešto da prijave, vozač i putnici rekli su da nemaju ništa.

 

 

Međutim, detaljnim pregledom ustanovljeno je da se u šupljinama ventilacije kabine vozila nalaze sakrivene cigarete, a u nastavku kontrole sporna roba pronađena je i u prtljažniku za alat autobusa. Carinici i policajci pronašli su ukupno 490 paklica sakrivenih cigareta raznih brendova, od kojih je najviše bilo marke „Dunhill“.

 

 

Podsetimo da je sličan slučaj zabeležen i početkom avgusta 2018. godine kada je prilikom vanredne kontrole na autobuskoj stanici u Beogradu, zahvaljujući mobilnom skeneru, primećena nepravilnost u predelu krovne konstrukcije iznad ventilacije autobusa, i tom prilikom je zaplenjeno gotovo 115.000 krijumčarenih cigareta.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina