Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Migranti pokušali preko granice uvučeni u limene cevi

utorak, 09 oktobar 2018.

Carinici su 9. oktobra 2018. godine, na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, u tovaru jednog kamiona zatekli trojicu migranata koji su pokušali da pređu granicu uvučeni u limene cevi.

 

 

Prekršaj je otkriven u kamionu skopskih registarskih oznaka koji je od Makedonije ka Hrvatskoj prevozio rolne plastificiranog lima debljine veće od pola metra.

 

 

Prilikom kontrole šlepera, najpre je snimak sa skenera pokazao konture ljudskih nogu, a zatim su carinici uočili još jedan trag - presečenu, pa nanovo zalepljenu sajlu, što je pouzdan znak da je neko pokušavao da uđe u tovarni prostor.

 

 

Ušavši u prikolicu, carinski službenici u prvi mah nisu uočili ništa neobično, dok nisu primetili da noge jednog muškarca vire iz limene cevi.

 

 

Drugog migranta odala je glava koja je izvirivala iz rolne lima, dok je treći ležao na podu između rolni u kojima su se krili i njegovi saputnici.

 

 

Reč je o trojici mladića iz Pakistana koji su ovako kamuflirani, iskoristivši karakteristike  tovara koji je transportovan, pokušali da se domognu neke od zemalja EU.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina