Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Preko 340 kilograma marihuane u krovu hladnjače

četvrtak, 25 april 2019.

Carinici su 24. aprila 2019. godine, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje preko 340 kilograma marihuane skrivene u krovu jedne hladnjače.

 

 

Droga je otkrivena kada je sinoć oko 20 časova na graničnom prelazu Šid za detaljnu  kontrolu izdvojena hladnjača vranjskih registarskih oznaka, jer je utvrđeno da su na njoj carinska obeležja, odnosno, plomba i lokator oštećeni.

 

 

Da podsetimo, carinska plomba i lokator su carinska obeležja čija je svrha maksimalna zaštita svih tovara koji prolaze kroz našu zemlju. I dok se plomba stavlja samo kako bi se osigurala istovetnost robe koja je utovarena na prevozno sredstvo, lokator pruža mogućnost očitavanja čitavog seta podataka. Reč je o sistemu za praćenje tovara robe kojim se direktno utiče na nepovredivost sadržaja pošiljke, što garantuje sigurnost i drastično smanjuje stopu krijumčarenja.

 

 

Čim se uoči da su carinska obeležja oštećena, znači da je bilo nedozvoljenog kontakta sa tovarom i odmah se pristupa detaljnoj proveri.

 

   

 

Carinici su na prelazu Šid uočili pomenuta oštećenja, zahvaljujući čemu je kamion natovaren automobilskim gumama namenjenim nemačkom tržištu dopraćen do graničnog prelaza Batrovci, gde je moguće izvršiti detaljan pregled skenerom. Analiza slike je pokazala da postoje nepravilnosti u krovu prikolice hladnjače, što je za carinike znak da treba da prekontrolišu sporne delove vozila.

 

 

 

Nakon demontaže, iz fabričkih šupljina kamionskog krova izvađeno je 246 paketa marihuane oblepljenih selotejp trakom, ukupne težine 340.230 grama.

Zaplenjena droga, 34-godišnji vozač i kamion predati su policiji i tužilaštvu u dalju nadležnost.   

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina