Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Izložba Uprave carina po prvi put na manifestaciji Noć muzeja

utorak, 07 maj 2019.

Ovogodišnja Noć muzeja 18. maja širom Beograda spremna je da dočeka na hiljade ljubitelja muzeja, galerija i brojnih drugih zdanja bogatih pričama za pamćenje, a carinska služba Srbije po prvi put učestvuje na toj manifestaciji sa izložbom pod nazivom „Granice (ne)mogućeg – priče sa carine“.

 

 

Uz niz premijernih i ekskluzivnih sadržaja, koji se brižljivo pripremaju samo za ovo veče, publiku od 16 časova do ponoći, očekuje šetnja kroz više od šezdeset lokacija širom grada.

 

 

Predstojeća Noć muzeja najavljena je konferencijom za novinare na kojoj je ispred Uprave carina Srbije učestvovala Јelena Rašković, rukovodilac Grupe za odnose sa javnošću, koja je pozdravila prisutne predstavnike medija i pozvala sve zainteresovane da posete postavku carinske službe, jer ih ona sigurno neće ostaviti ravnodušnima.

 

 

''Kako je naša misija da carinsku službu približimo javnosti, demistifikujemo njen rad i ukažemo na značaj njene uloge u društvu – verujemo da je učešće na ovoj, već afirmisanoj gradskoj manifestaciji, odlična prilika za to'', naglasila je ona.

 

 

Ustanova kulture Stari Grad (bivši „Parobrod“) ugostiće izložbu „Granice (ne)mogućeg – priče sa carine“, a prema rečima samih organizatora, postavka Uprave carina će sigurno zaintrigirati ljubitelje detektivskih priča i krimi-zapleta.

 

 

Tako će posetioci moći da vide kako je tekao razvoj carisnke službe od početka 19. veka do savremenog doba u kome je carina modernizovana i pre svega štiti bezbednost društva boreći se svakodnevno protiv prekograničnog kriminala svih vrsta. Oni koji posete izložbu Uprave carina moći će da saznaju šta su carinici našli u jednom termosu ili akumulatoru, kako su muzički instrumenti i kartonske ambalaže za mleko i sokove dobijale sasvim novu namenu, kao i zbog čega ne možete u prtljagu da ponesete neki egzotični ''suvenir'' u vidu krzna ili rogova zaštićene životinjske vrste.

 

 

Noć muzeja, koja se održava uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i Grada Beograda, predstavlja jedinstven kulturni događaj u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd. Sve informacije o programu 16. Noći muzeja dostupne su na zvaničnom sajtu www.nocmuzeja.rs, kao i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina