Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Carinski pas u komandnoj tabli otkrio krijumčarene cigarete

sreda, 08 maj 2019.

Carinici su 7. maja 2019. godine, na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš 2, sprečili krijumčarenje oko 400 paklica cigareta koje je carinski pas otkrio u komandnoj tabli automobila.

 

 

Prekršaj je otkriven kada je na red za konrolu stigla „škoda fabija“ subotičkih registarskih oznaka kojom je ka Mađarskoj putovao 38-godišnji srpski državljanin u društvu supruge.

 

 

U razgovoru sa carinskim službenicima bračni par je rekao da sa sobom ne nosi ništa osim ličnog prtljaga, međutim reakcija službenog psa je nedvosmisleno ukazala na to da se u automobilu nešto krije.

 

 

Ne sačekavši da mu carinici otvore vrata sumnjivog vozila, carinski pas je kroz otvoreni prozor uskočio unutra i svu svoju pažnju odmah usmerio na komandnu tablu.

 

 

Njenim detaljnim pregledom carinici su iza kasetofona i klima uređaja pronašli vešto izrađeni bunker, na prvi pogled potpuno neprimetan, koji je do vrha bio pun cigareta.

 

 

Reč je o gotovo 400 paklica cigareta, među kojima je najviše bilo kutija „ašime“ bez akciznih markica, zatim „laki strajka“, „sobranija“ i „marlbora“ sa srpskim akciznim markicama, kao i „česterfilda“ sa makedonskim.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina