Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Obukao čarapu od 25.000 evra

četvrtak, 13 jun 2019.

Carinici su 12. juna 2019. godine, na graničnom prelazu Vatin, sprečili jednog vozača kamiona da u čarapi koju je nosio na sebi, iz zemlje iznese 25.000 neprijavljenih evra.

 

 

Prekršaj je otkriven oko 21 čas, kada je na red za kontrolu stigao kamion novopazarskih registarskih oznaka za čijim se volanom nalazio 61-godišnji srpski državljanin iz okoline Kraljeva koji se uputio ka Rumuniji radi utovara stoke.

 

U razgovoru sa carinskim službenicima, vozač je rekao da nema ništa da prijavi, te da sa sobom nosi 8.000 evra. Detaljnom kontrolom kamiona nije otkriveno ništa neobično, ali je pregled samog putnika demantovao njegove reči.

 

U džepu pantalona koje je nosio na sebi pronađeno je 10.000 evra, što je iznos koji je  dozvoljeno preneti preko granice bez prijavljivanja, ali je u levu čarapu stavio i kesu sa svežnjem neprijavljenih novčanica.

 

Crvena kesica koju je ovaj vozač ugurao u čarapu bila je ispunjena sumom od 25.000 evra koju nije imao nameru da prijavi.

 

 

Sakriveni novac je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, u kome težinu neće imati izjava vozača da nije znao da bez prijavljivanja može izneti samo 10.000 evra. Naime, nepoznavanje propisa nikoga ne oslobađa odgovornosti, jer je putnik dužan da se o njima na vreme informiše.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina