Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Neprijavljene devize u torbici za zaštitni prsluk

utorak, 09 jul 2019.

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina oko podneva 9. jula 2019. godine otkrili još jedan pokušaj da se neprijavljene devize prenesu preko granice.

 

 

Na izlazu iz naše zemlje u prekršaju se našao nemački državljanin, turske nacionalnosti koji je automobilom ''kia sorento'' nemačkih registracija putovao ka Turskoj.

 

 

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, odgovorio je da nema ništa sem ličnih stvari, ali su se carinici ipak odlučili za detaljan pregled.

 

 

Tokom kontrole automobila, u torbici za zaštitni prsluk, u kaseti između prednjih sedišta, otkriveno je 25.500 evra za koje putnik nije imao Potvrdu o unosu stranog efektivnog novca u Srbiju.

 

 

Kako je limit za iznos deviza bez obaveze prijavljivanja 10.000 evra, putniku je toliko i vraćeno, dok je ostatak sume od 15.500 evra privremeno zadržan.

 

 

Podsećamo putnike da je neophodno da novac u iznosu većem od 10.000 evra prijave kako na ulazu, tako i  na izlazu iz zemlje i tako spreče mogućnost da se nađu u prekršaju. Odgovore na najčešća pitanja u vezi sa prenosom novca preko granice pogledajte na sajtu Uprave carina http://www.carina.rs/cyr/Informacije/FAQ/Stranice/devize.aspx

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina