Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Marihuana u futroli za naočare

petak, 02 avgust 2019.

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Đerdap 2. avgusta 2019. godine u prepodnevnim časovima kod jednog rumunskog državljanina otkrili marihuanu sakrivenu u futrolu za sunčane naočare.

 

 

Putujući iz Rumunije ka Srbiji, porodica rumunskih držaljana koja se uputila na odmor, pristigla je na prelaz u ''mercedesu'' rumunskih registarskih oznaka.

 

 

Carinici su u saradnji sa policijom detaljno pregledali automobil posumnjavši da se u njemu nešto krije. Da su bili u pravu potvrđeno je ubrzo nakon što je u prtljažniku otkrivena papirna kesa u kojoj se naizgled nalazila samo futrola za sunčane naočare marke ''rej ban''.
Tada je carinik otvorio futrolu i video je da naočara nema, ali da se tu zato nalazi plastična kesica puna marihuane, drobilica, kao i kutijica sa papirom za motanje cigareta (rizla).

 

 

Nakon što je droga otkrivena, 20-godišnji sin je rekao da je njegova i da je koristi u medicinske svrhe.

 

 

Podsećamo putnike da u Srbiji nije legalizovano korišćenje marihuane u medicinske svrhe. Čak i u slučaju da putnici preko granice žele da prenesu lekove koji sadrže psihoaktivne supstance, jer ih koriste za uobičajnu terapiju - kontrola će biti detaljnija. Naime, ako je njihova količina veća od jednog pakovanja koje sadrži najviše do 30 pojedinačnih doza, putnici su dužni da na zahtev carinskog službenika pokažu dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova u svrhu terapije (mišljenje lekara, odnosno lekarski recept) http://www.carina.rs/Documents/VODIC%20za%20putnike_2018.pdf

 

 

Kako je prelaz Đerdap jedan od frekventnijih prelaza na istoku naše zemlje, pokušaji da se preko granice prenesu manje količine narkotika nisu retkost, pa su carinici od početka ove godine do sada otkrili više desetina takvih pokušaja. Nalazili su ih na najrazličitijim mestima: u donjem vešu, jaknama, putnim torbama, naslonima sedišta, kutijama cigareta, novčanicima, duplom dnu termosa, a sada i u futroli za naočare. 

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina