Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Kamion pun cigareta

petak, 09 avgust 2019.

Carinici su u saradnji sa policijom 9. avgusta 2019. godine na graničnom prelazu Gradina  sprečili pokušaj krijumčarenja 50 boksova cigareta, 20 grama amfetamina i 17.000 neprijavljenih evra kod vozača jednog kamiona.

 

 

Prekršaj je otkriven dvadesetak minuta posle ponoći kada je na red za kontrolu došao kamion kojim su iz Turske ka Velikoj Britaniji transportovani tekstilni proizvodi.

 

Kamionom sa prikolicom upravljao je 50-godišnji bugarski državljanin koji je rekao da sem tovara i ličnih stvari nema ništa da prijavi, a da od novca kod sebe ima samo oko 700 evra.

 

 

Međutim, detaljnim pregledom ovog kamiona ubrzo je otkriveno da nijedna tvrdnja pomenutog vozača nije tačna.

 

Naime, u zadnjem bočnom sanduku kamiona i desnoj bočnoj pregradi za alat iza vrata suvozača pronađeno je 50 boksova cigareta marke ''danhil'', za koje je vozač rekao da ih je poneo prijateljima na poklon.

 

 

Carinici su potom pronašli i oko 20 grama amfetamina u vozačevom ličnom vešu, a u kabini kamiona i torbicu koju je vozač držao iznad svog sedišta, a u kojoj je otkriveno ukupno 27.000 evra.

 

Putniku je odmah vraćeno 10.000 evra, što je iznos koji ne mora da se prijavljuje na granici, dok je ostatak sume privremeno zadržan.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina