Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Torbica puna zlatnika

ponedeljak, 12 avgust 2019.

Carinici su u saradnji sa policijom 11. avgusta 2019. godine na aerodromu ''Konstantin Veliki'' u Nišu sprečili pokušaj jedne putnice da iz zemlje iznese 75 neprijavljenih zlatnika.

 

 

Prekršaj je otkriven na izlazu iz Republike Srbije, kada su zlatnici otkriveni u ručnom prtljagu 61- godišnje putnice iz okoline Јagodine koja je trebalo da se ukrca na let za Beč.

 

Međutim, u njenom ručnom prtljagu otkrivene su dve platnene torbice pune dukata sa likom austrijskog cara Franca Јozefa.

 

 

U platnenim torbicama nalazilo se ukupno 75 dukata, čija se vrednost procenjuje na oko 9.000 evra. 

 

Kako putnica nije prijavila zlatnike koje je imala nameru da iznese iz zemlje, oni su zadržani do okončanja postupka koji će biti hitno sproveden, jer se radi o putnici koja ima privremeni boravak u Beču.

 

 

Zlatnik Franc Јozef spada u dukate kojima se najviše trguje u Evropi, a veoma je popularan i u Srbiji. Dukat se kovao u Austrijskoj kovnici od početka 1852. godine, pa sve do kraja 1915. godine i izdvaja se po visokoj čistoći i velikoj likvidnosti. Pošto je prilično prepoznatljiv, u najvećem delu Evrope lako se može prodati i pretvoriti u novac.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina