Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Na Gradini sprečeno krijumčarenje cigareta i kofera sa zlatom

ponedeljak, 02 septembar 2019.

Carinici su u saradnji sa policijom 30. avgusta 2019. godine, na ulaznoj strani prelaza Gradina, sprečili pokušaj krijumčarenja 26 boksova cigareta sa bugarskim akciznim markicama i preko 300 grama zlatnog nakita.

 

 

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao „mercedes sprinter“ bugarskih registarskih oznaka, kojim su iz Bugarske ka Nemačkoj putovala dvojica bugarskih državljana.

 

 

U razgovoru sa carinskim službenicima i vozač i suvozač su rekli da nemaju ništa da prijave, sem ličnih stvari i jednog boksa cigareta.

 

 

Međutim, detaljnim pregledom automobila, carinici su najpre ispod suvozačevog sedišta pronašli 10 boksova cigatreta „marlboro red“, a potom i u nekoliko torbi sa prtljagom, među garderobom, još 16 boksova cigareta „marlboro tač“.

 

 

Ispostavilo se da to nije sve, jer je kod suvozača u ručnoj torbi pronađen i metalni kofer sa više od 300 grama neprijavljenog zlatnog nakita, narukvica, orglica, prstenja i dukata, čija je vrednost procenjna na oko 370.000 dinara.

 

 

Krijumčarene cigarete i zlato oduzeti su u hitnom postupku sprovedenim pred nadležnim sudom, a bugarski državljani su, kako nezvanično saznajemo, i novčano kažnjeni.

 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina