Otvorena carinska linija

 

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

 

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

12345678910...

Prema informacijama dobijenim sa terena, 5. oktobra 2015. godine oko 16 časova, za putnički saobraćaj otvoreni su i prelazi Sot i Ljuba koji su bili zatvoreni od 17. septembra. Navedeni granični prelazi nalaze se nasuprot hrvatskim prelazima Principovac 1 i Principovac 2.

dalje

Na graničnim prelazima Batrovci i Šid, u nedelju 4. oktobra 2015. godine, došlo je do formiranja kolone teretnih vozila zbog pada kompjuterskog sistema na hrvatskoj strani. Tada je, naime, tokom celog dana na pomenutim prelazima teretni saobraćaj bio vrlo usporen i još uvek nije sasvim normalizovan.

dalje

Carinici su 3. oktobra 2015. godine, na graničnom prelazu Vatin, sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine lekova i medicinskih preparata.

dalje

Na izlaznoj strani graničnog prelaza Kelebija carinici su 4. oktobra sprečili pokušaj krijumčarenja 4.450 paklica cigareta raznih robnih marki sa domaćim akciznim markicama.

dalje

Prema informacijama dobijenim sa terena, od ponoći 29. septembra 2015. godine, i za putnički i za teretni saobraćaj otvoren je i granični prelaz Most Bačka Palanka, koji se nalazi nasuprot hrvatskog prelaza Ilok. Od 16 časova 29. septembra 2015. godine, u funkciji je i granični prelaz Bezdan sa srpske, odnosno Batina sa hrvatske strane.

dalje

Nakon višednevne blokade graničnih prelaza Batrovci i Šid koja je uzrokovala zastoj prometa robe i otežala kretanje putnicima, hrvatske vlasti su donele odluku da ukinu mere na granici sa Republikom Srbijom. Za sada je poznato da se ukidanje blokade robnog i putničkog prometa odnosi na ta dva granična prelaza.

dalje

Carinska služba Srbije u saradnji sa pograničnom policijom, od ponoći 23. septembra 2015. godine, sprovodi mere koje je uvela Vlada Republike Srbije koje podrazumevaju zaustavljanje prometa robe hrvatskog porekla, kao i teretnih vozila sa hrvatskim registarskim oznakama.

dalje

Uprava carina Ministarstva finansija angažovala je sve svoje kapacitete, ljudske i tehničke resurse, kako bi se suočila sa novonastalom situacijom na graničnim prelazima sa Republikom Hrvatskom.

dalje

Prema najnovijim informacijama koje smo dobili od kolega sa graničnog prelaza Batrovci, oko 16.15 časova taj prelaz je u potpunosti odblokiran. To znači da će kamioni koji stoje u koloni dugoj oko 12 kilometara uskoro moći da izađu iz zemlje i nastave put ka krajnjem odredištu.

dalje

Prema najnovijim informacijama Uprave carina, hrvatska strana je oko 12.45 časova odblokirala transport robe ka Srbiji nakon gotovo desetočasovnog zastoja. Da podsetimo, usled pada kompjuterskog sistema na graničnom prelazu Bajakovo, teretni saobraćaj sa Republikom Hrvatskom je od noćas od 3 časa potpuno obustavljen. Teretna vozila će sada ponovo moći da ulaze u Srbiju, ali je izlaz tretnjaka i dalje onemogućen, dok se promet putnika normalno odvija sa zadržavanjima od uobičajnih 15 minuta.

dalje
12345678910...

 


  

Krenite na put

 
Dajmo Nini šansu

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina