12345678910...

Carinici su u večernjim časovima 20. novembra 2014. godine, na graničnom prelazu Preševo, sprečili pokušaj krijumčarenja 8 kilograma opojne droge heroin.

dalje

Na carinskoj ispostavi Đerdap 18. novembra 2014. godine sprečen je pokušaj da se u zemlju unese veća količina sofisticirane informatičke opreme za koju se sumnja da je bila namenjena za neku vrstu prevare.

dalje

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, 18. novembra 2014. godine, sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine antikvitetnih predmeta iz Republike Srbije.

dalje

Carinici su za vikend na graničnom prelazu Gradina uspeli da spreče i dva pokušaja krijumčarenja lekova. U oba slučaja radilo se o turskim državljanima koji su sa sobom nosili ukupno oko 500 kutija neprijavljenih hormonskih preparata.

dalje

Carinici su u vanrednoj, naknadnoj kontroli privremenog uvoza koji je izvršila firma iz Češke sa predstavništvom u Beogradu, 13. novembra 2014. godine,  otkrili potencijalnu zloupotrebu mašine za bušenje zemlje na velikim dubinama.

dalje

U Privrednoj komori Srbije, 12. novembra, održan je sastanak o mogućnostima unapređenja izvoza, na kome je Uprava carina informisala predstavnike poslovne zajednice o opštim uslovima izvoza i uvoza robe i  potrebi poznavanja propisa koji su na snazi u vezi važećih sporazuma  slobodnoj trgovini.

dalje

Na železničkoj stanici Preševo, 14. novembra 2014. godine, zajedničkom akcijom carinika i granične policije,  sprečen je pokušaj desetorice državljana Avganistana da ilegalno pređu državnu granicu.

dalje

Zajedničkom akcijom carine i policije, 13. novembra 2014.godine, na izlazu graničnog prelaza Preševo, sprečen je pokušaj krijumčarenja veće količine lovačke municije.

dalje

U želji da svi korisnici imaju istovetne uslove carinskog poslovanja, Uprava carina Republike Srbije je 10.11.2014. godine objavila besplatnu web aplikaciju za pristup Novom kompjuterizovanom tranzitnom sistemu https://eccgw.carina.rs/ncts/. Aplikacija je namenjena pre svega malim i srednjim preduzećima, odnosno onima koji zbog nedostatka sredstava nisu mogli samostalno da je nabave na tržištu.

dalje

Carinici su 10. novembra 2014. godine na carinskoj ispotavi Šid prilikom pregleda robe pronašli i 454 neprijavljena parfema.

dalje
12345678910...

  

 

Cefta Trade Portal

 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina