NCTS

NCTS


12345678910...

U zajedničkoj akciji koju su 16.04.2014. godine izveli carinski službenici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova - Saobraćajne policije i Žandarmerije, otkrivena je veća količina razne krijumčarene robe, među kojom je pored narkotika, bilo i zlata, umetnina, parfema, ali i mesa i pršute.

dalje

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci, 15.04.2014. godine, sprečili krijumčarenje oko 250 antidepresiva.

dalje

Krajem prošle nedelje, upravniku carinarnice Vršac, Milanu Mićinu, odšrafljeni su šrafovi na točkovima službenog vozila.

dalje

Aktivna saradnja i partnerstvo u borbi protiv krivotvorenja i nelegalne trgovine duvanskim proizvodima  između Uprave carina republike Srbije i kompanije Japan Tobacco International AD Senta (JTI) nastavljena je donacijom 20 fotoaparata koji bi trebalo da posluže za lakšu i bržu identifikaciju krivotvorene robe.

dalje

Carinici su privremeno zadržali gotovo 200 kilograma dečjih kompleta ''Štrumfovi'' zbog sumnje da povređuju pravo intelektualne svojine. Inače, carinici imaju obavezu da za svaku robu za koju posumnjaju da je plagijat prekinu carinski postupak i o tome obaveste Odeljenje za zaštitu intelektualne svojine Uprave carina koje dalje kontaktira advokatsku kancelariju angažovanu za zaštitu prva te robne marke.

dalje

Pooštrena kontrola koju mobilne ekipe carinika sprovode u unutrašnjosti teritorije nastavljaju da daju impresivne rezultate. Nakon 20-časovne akcije na terenu ekipa koja pokriva teritoriju carinarnice Niš uspela je da zapleni preko 4 tone razne robe čija se vrednost procenjuje na oko 33.000 evra.

dalje

Carinici su 10.04.2014. godine na graničnom prelazu Srpska Crnja sprečili pokušaj dve rumunske državljanke da prokrijumčare 8600 komada cigareta iz Republike Srbije.

dalje

Carinici su 11.04.2014. godine na carinskoj ispostavi Pošta Beograd, kontrolom poštanskih pošiljaka koje su stigle iz inostranstva otkrili manju količinu opojne droge „Cannabis“.

dalje

U sklopu pojačane borbe protiv sive ekonomije, a posebno nelegalne trgovine akciznom robom, carinici su u ranim jutarnjim satima 10.04.2014. godine zaplenili preko 200 kilograma rezanog duvana.

dalje

Carinici su kontrolom izlaznih pošiljki 08.04.2014. godine u  Pošti Aerodrom Beograd, sprečili još jedan u nizu pokušaja da se iz Republike Srbije ilegalno prokrijumčare u Kanadu tablete za koje se osnovano sumnja da su psihoaktivne.

dalje
12345678910...

Krenite na put

 

Cefta Trade Portal

 

budzet

 Otvorena carinska linija

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina