Otvorena carinska linija

 

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

 

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

12345678910...

Carinici su 03. maja 2015. godine, u saradnji sa pripadnicima granične policije, na graničnom prelazu Kelebija sprečili pokušaj krijumčarenja dve preparirane ptice, od kojih je jedna strogo zaštićena vrsta sove „Bubo bubo“, poznatija pod nazivom „sova buljina“ .

dalje

U zajedničkoj akciji carinika i policije na graničnom prelazu Gradina, 5. maja 2015. Godine, otkriven je devizni prekršaj u iznosu od 130.000 evra.

dalje

Carinici su na graničnom prelazu Preševo, 4. maja 2015. godine, sprečili dva pokušaja krijumčarenja rezanog duvana i zaplenili gotovo pola tone tog akciznog proizvoda.

dalje

Carinici su 01. maja 2015. godine, u saradnji sa pripadnicima granične policije, na graničnom prelazu Kelebija sprečili pokušaj iznošenja iz naše zemlje 87 novčića i pet figurica, za koje se pretpostavlja da pripadaju antičkom periodu.

dalje

Carinici su 01. maja 2015. godine na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja 274.600 evra .

dalje

Siva ili nelegalna ekonomija čini oko 30 odsto ukupnih privrednih aktivnosti u zemljama jugoistočne Evrope što nacionalne ekonomije tih zemalja čini ranjivim a budžete nestabilnim.

dalje

Mašina za uništavanje falsifikovane robe u Beogradu, donirana od strane Evropske unije u okviru projekta „Sprovođenje prava intelektualne svojine“, svečano je puštena u pogon.

dalje

Uprava carina Republike Srbije je zajedničkim radom sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Višeg javnog tužilaštva nastavila uspešnu borbu protiv korupcije, što je 27. aprila 2015. godine u Subotici i Novom Sadu dovelo do još jednog hapšenja. Ovoga puta privedeno je osam osoba: dva carinska službenika i šest pripadnika organizovane kriminalne grupe koji su oštetili državni budžet za gotovo milion evra.

dalje

Povreda prava intelektualne svojine predstavlja rizik za zdravlje i bezbednost potrošača. Ima posledice po nacionalnu ekonomiju i vrlo često je povezana sa organizovanim kriminalom. Povodom obeležavanja Svetskog dana intelektualne svojine, 27. aprila, održana je konferencija, u organizaciji Ministarstva, trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Delegacije Evropske unije u Srbiji, kojoj su prisustvovali i predstavnici Uprave carina.

dalje
Obaveštenje
24.04.2015.

Obaveštavamo vas da će u nedelju, 26.04.2015.god., u periodu od 08.00 do 14.00 časova, biti onemogućeno funkcionisanje NCTS-a, rad na centralnom računaru, elektronsko podnošenje dokumenata, kao i svi preostali  servisi.

dalje
12345678910...

 


  

Krenite na put

 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina