Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

12345678910...

Carinici su 11. avgusta 2017. godine, prilikom dubinske kontrole među pošiljkama jednog od kurirskih distributera, zaplenili gotovo 43.000 komada različitih lekova sa kosovskim akciznim markicama i veću količinu garderobe.

dalje

Carinici su 12. avgusta 2017. godine na graničnom prelazu Bački Breg, na ulazu u zemlju, otkrili pokušaj krijumčarenja tovara od gotovo 700 kg keksa i čokoladica.

dalje

Carinici su 10. avgusta 2017. godine, na graničnom prelazu Kelebija, sprečili pokušaj nelegalnog unosa četiri živa primerka afričkog sivog žako papagaja, koji se ubraja u  jednu od oko 360 vrsta papagaja zaštićenih Konvencijom o međunarodnom prometu ugroženim vrstama divlje faune i flore (CITES) i nacionlanim propisima Republike Srbije.

dalje

Carinici su u večernjim časovima 9. avgusta 2017. godine na dva granična prelaza sprečili ilegalno iznošenje deviza u ukupnom iznosu od gotovo 200.000 evra.

dalje

Carinici su 9. avgusta 2017. godine, na graničnom prelazu Gradina, sprečili dvojicu turskih državljana da iz Srbije iznesu 60.000 neprijavljenih evra skrivenih u dečjem jastuku.

dalje

Carinici su 4. avgusta 2017. godine, prilikom dubinske kontrole na magistralnom putu Raška – Kraljevo, zaplenili veću količinu odeće, za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine i preko 6.000 paklica cigareta "Art Slims" i "Marble", bez akciznih markica.

dalje

Pomoćnik direktora - koordinator Uprave carina Veselin Milošević objasnio je danas tokom izjave za RTS da je pojačan promet na graničnim prelazima uobičajna pojava tokom turističke sezone i apelovao na putnike i prevoznike da koriste alternativne pravce kako bi mimoišli gužve. Na pitanje da li su sada prelazi ka Hrvatskoj dodatno opterećeni zbog mera koje je ta zemlja nedavno uvela a odnose se na uvoz poljoprivrednih proizvoda, Milošević je istakao da to za sada nije slučaj.

dalje

Carinici su 2. avgusta 2017. godine na graničnom prelazu Gradina sprečili nemačkog državljanina da iz Srbije iznese preko 260.000 neprijavljenih evra.

dalje

Preuzeto iz Ilustrovane politike
 
Zaštita prava intelektualne svojine je Strategijom Evropa 2020 postavljena za kamen temeljac ekonomije EU i ključni motor rasta u oblastima istraživanja, inovacija i zapošljavanja, jer mnogi podaci relevantnih evropskih institucija kao što su OECD (Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj) i WCO (Svetske carinske organizacije) govore, da se godišnja vrednost međunarodne trgovine falsifikovanom robom izražava u milijardama dolara, što po globalnu ekonomiju predstavlja gubitak opet izražen u milijardama evra, ili možda slikovitije, to je oko 200.000 radnih mesta manje.
Tekst na ovu temu objavljen je u štampanom izdanju Ilustrovane politike, kao i na web-portalu www.ilustrovana.com.

dalje

Carinici su 31. jula 2017. godine na aerodromu „Nikola Tesla“ u prtljagu kineskog državljanina pronašli više od 32.000 gumenih i platnenih znakova za patike "Reebok" i "All Star", za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

dalje
12345678910...

 


  

Krenite na put

 
250 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina