Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari12345678910...

Carinski službenici su 21. marta 2017. godine prilikom kontrole javnog carinskog skladišta u Senti, otkrili da u magacinu-hladnjači nedostaje 16.339 kilograma svinjskog mesa, koje je moralo da bude pod carinskim nadzorom dok se za tu robu ne izmire dažbine.

dalje

Carinski službenici su 20. marta 2017. godine tokom tzv. „dubinskih kontrola“ otkrili nekoliko tovara krivotvorene robe u čak tri vozila koja prevoze poštanske pošiljke.

dalje

Na graničnom prelazu Kelebija 20. marta 2017. godine sprečen je pokušaj krijumčarenja 13,5 kilogarama marihune iz Srbije.

dalje

Carinski službenici su 18. marta 2017. godine na graničnom prelazu Gradina prilikom ulazne kontrole zaplenili materijal i opremu koja se koristi u zubnoj protetici, čija je vrednost procenjena na oko 12.500 evra.

dalje

Carinski službenici su 19. i 21. marta 2017. godine na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja preko 50.000 neprijavljenih evra.

dalje

Tokom poslednjih pet godina u Srbiji je registrovano više od 500.000 polovnih automobila uvezenih iz inostranstva. Zbog niske platežne moći građana, velika je disproporcija između broja uvezenih polovnih i novih vozila. Na naizgled dobro uređenom tržištu, nekoliko je vidljivih negativnih posledica, među kojima su nemogućnost zaštite potrošačkih prava uvoznika tehnički neispravnih vozila, opasnost po njihovu bezbednost, zagađenje životne sredine, a nije bez značaja ni uskraćenost države za neke prihode koje bi mogla  da ostvari. Na ovo su  ukazali  učesnici panela u okviru  Auto foruma, održanog 21. marta u Beogradu, naglasivši da  je veliki deo „polovnjaka“ koje uvozimo iz razvijenih zemalja Evropske unije zapravo – otpad.

dalje

Carinski službenici su 16. marta 2017. godine prilikom tzv. „dubinskih kontrola“ na putu Raška Kraljvo u dva slučaja, u vozilima koja prevoze poštanske pakete, privremeno zadržali 55 paketa, jer su sadržali robu trgovačkog karaktera bez prateće dokumentacije, dokaza o poreklu ili zbog sumnje da povređuje pravo intelektualne svojine.

dalje

Carinski službenici su 18. marta 2017. godine na carinskom punktu Meradre osujetili pokušaj krijumčarenja velike količine lekova i vodovodnog materijala na KiM, čija je vrednost procenjena na oko pet hiljada evra.

dalje

Јedan od glavnih prioriteta Uprave carina je da pruži neophodnu podršku privredi i olakša joj poslovanje, pa su u tom duhu predstavnici Uprave carina prisustvovali i otvaranju privredne izložbe ''Ekspo: Rusija-Srbija 2017'' kako bi oslušnuli potrebe poslovne zajednice koja svoj posao želi da razvija na ruskom tržištu.

dalje

Carinski službenici su 14. marta 2017. godine na graničnom prelazu Gradina zaplenili 200 pasoša i isto toliko čipova za kućne ljubimce Evropske unije.

dalje
12345678910...

 


  

Krenite na put

 
Dajmo Nini šansu

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina