Otvorena carinska linija

 

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

 

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

12345678910...

Carinici su tokom uskršnjih praznika otkrili nekoliko prekršaja, sprečivši, između ostalog, pokušaj krijumčarenja gotovo pola miliona evra i više od 700 grama zlatnog nakita.

dalje

Koordiniranom akcijom Uprave carina, Ministarstva Unutrašnjih poslova i Ministarstva zdravlja, 27. aprila 2016. godine otkriveno je preko 200 lekova koji osim što su krijumčareni u Republiku Srbiju, još se i nalaze na listi zabranjenih lekova.

dalje

Kako se praznovanje pravoslavnog Uskrsa ove godine poklapa sa prvomajskim praznicima, carinska služba pojačava aktivnosti na svim graničnim prelazima, pripremajući se za povećani broj putnika koji dolaze ili samo prolaze kroz Srbiju. Carinska služba je već  preduzela sve mere, kako bi se sprečila nepotrebna zadržavanja.

dalje

Uprava carina Republike Srbije je u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srbije, Aerodromom „Nikola Tesla“ i kompanijom „Er Srbija“, danas na Aerodromu „Nikola Tesla“ predstavila brošuru džepnog izdanja u cilju da sve putnike koji dolaze u našu zemlju informiše o carinskim propisima.
Brošura je dostupna na više mesta na beogradskom aerodromu, počevši od Info-pulta Turističke organizacije Republike Srbija, pultova Aerodroma „Nikola Tesla“ i kompanije „Er Srbija“, kao i na samoj Carinskoj Ispostavi Aerodrom „ Nikola Tesla“.

dalje

Carinici su 26. aprila 2016. godine, na graničnom prelazu Bogojevo zaplenili deset „notebook“ računara, čija je vrednost procenjena na više od 1.200.000 dinara.

dalje

Primena Zakona o međunarodnom prevozu u drumskom saobraćaju podrazumeva da carinska služba, i na ulasku i na izlasku iz zemlje, treba da utvrdi da li domaća teretna vozila  poseduju overenu fotokopiju Uverenja o osposobljenosti za obavljanje međunarodnog javnog prevoza i tako spreči nelojanu konkurenciju.

dalje

Carinici su 18. aprila 2016. godine  na graničnom prelazu Terminal Gradina, sprečili pokušaj krjumčarenja gotovo 4.000 artikala odeće i obuće za koje se sumnja da povređuju prava intelektualne svojine.

dalje

Carinici su 19. aprila 2016. godine na graničnom prelazu Gradina sprečili još jedan pokušaj krijumčarenja deviza. Ovoga puta privremeno je zadržano neprijavljenih 100.000 evra.

dalje

Carinici su 18. aprila 2016. godine, na graničnom prelazu Batrovci zaplenili 135.000 evra.

dalje

Carinici su za vikend na graničnom prelazu Preševo imali pune ruke posla, jer su zajedničkim radom uspeli da otkriju pokušaj krijumčarenja 99.000 evra i preko 14 kilograma zlata.

dalje
12345678910...

 


  

Krenite na put

 
Dajmo Nini šansu

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina