Otvorena carinska linija

 

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

 

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

12345678910...

Renovirani stari granični prelaz Horgoš svečano je ponovo pušten u rad 31. jula 2015.godine, što će omogućiti da se granični prelaz Horgoš tokom sezone značajno rastereti. Putnici će nakon 6 godina pauze ponovo moći da koriste stari granični prelaz Horgoš koji se nalazi u neposrednoj blizini novog prelaza i to odmah nakon svečanog otvaranja, tačnije od 15 časova.

dalje

Zajedničkom akcijom carine i policije, na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, u noći između 28. i 29. jula 2015. godine, otkriven je tovar od 300.000 cigareta marke L&M, bez akciznih markica, sa oznakom Duty free only, čija je vrenost procenjena na oko 12.000 evra.

dalje

Akcizna roba je i dalje vrlo privlačna za krijumčarenje o čemu svedoči i podatak da je u toku cele prošle godine carinska služba zaplenila preko četiri tone duvana, dok su sada carinici za samo pola godine otkrili više od tri tone tog akciznog proizvoda. O tome da trend krijumčarenja akciznih proizvoda ne jenjava svedoče i dva nedavna pokušaja krijumčarenja alkoholnih pića i rezanog duvana.

dalje

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, 27. jula 2015. godine, sprečili pokušaj da se iz Srbije iznese gotovo 14 kilograma posrebrenog pribora za ručavanje, nepunih 5 kilograma srebrnog i manja količina zlatnog nakita.

dalje

Implementacija projekta “Uspostavljanje mađarsko-srpskih rečnih graničnih prelaza na Tisi” koja je počela 2013. godine, sada je u završnoj fazi, pa je danas na toj reci svečano predato na korišćenje i novo pristanište.

dalje

Carinici su pre nekoliko časova na graničnom prelazu Batrovci otkrili više od 200.000 neprijavljenih evra, dok su dan ranije na istom prelazu osujetili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari 40 dukata u štitniku od sunca.  

dalje

U zajedničkoj akciji carinika i granične policije izedenoj u popodnevnim časovima 17. jula 2015. godine na graničnom prelazu Horgoš, sprečen je pokušaj krijumačarenja iz Republike Srbije preko 200 raznih predmeta  za koje se osnovano sumnja da imaju arheološku vrednost.

dalje

Carinici su tokom vikenda prilikom dubinske kontrole na autoputu Beograd-Zagreb, kod benzinske pumpe Mol, zaplenili veliku količinu nautičke opreme, autodelova i delova za poljoprivredne mašine.

dalje

Carinici su na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci 12. jula 2015. godine sprečili pokušaj ilegalnog prenosa preko 600.000 skrivenih evra.

dalje

Carinici su u prtljagu jednog 26-godišnjeg državljanina Brazila, u popodnevnim časovima 9. jula 2015. godine, otkrili najveću dosada zaplenjenu količinu kokaina na aerodromu ''Nikola Tesla'' od gotovo 8,5 kg te droge.

dalje
12345678910...

 


  

Krenite na put

 
Dajmo Nini šansu

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina