NCTS

NCTS

 

 AEO

 

 

 

Cefta Trade Portal

budzet

Otvorena carinska linija

Seminari

12345678910...

U sklopu aktivnosti koje prate upravo okončani Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope održano je  niz susreta sa zvaničnicima koji su na čelu kineskih i srpskih institucija, te je tako Upravu carina Srbije 18. decembra 2014. godine posetila visoka delegacija NR Kine koju je predvodio ministar Generalne carinske uprave Kine, Јu Guangžu (Yu Guangzhou).

dalje

Kontrolom skladišta brze pošte "Bex" u Šapcu Odeljenje za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina otkrilo je 816 kilograma rezanog duvana.

dalje

Carinici kao i svake godine u vreme sezone novogodišnjih i božićnih praznika pojačavaju aktivnosti na graničnim prelazima zbog velikog priliva putnika koji dolaze da praznike provedu u Srbiji ili pak kroz nju prolaze na putu do svoje domovine. Ove godine većini radnika na privremenom radu u inostranstvu odmori počinju u petak 19. decembra, pa se zbog toga očekuje da najveći pritisak na prelaze bude tokom predstojećeg vikenda.

dalje

tekst preuzet od agencije Beta
snimak Tanjug
 
Srbija bi do polovine 2015.godine trebalo da uspostavi novi tranzitni kompjuterski program (NCTS) i postane jedna od 34 zemlje u Evropi koje koriste kompjuterizovani carinski postupak, rekao je 16. decembra 2014. godine,  pomoćnik direktora Uprave carina Srbije Veselin Milošević na panelu o trgovinskoj razmeni održanom u sklopu Samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

dalje

Carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja iz Kraljeva su u saradnji sa kriminalističkom policijom iz Raške tokom večeri sprečili krijumčarenje 100.000 komada cigareta sa kosovskim akciznim markicama.

dalje

Uprava carina može da potvrdi da su se ponovo stvorile gužve na graničnom prelazu Batrovci na izlasku iz Srbije na koje carinska služba ne može da utiče. Zadržavanje teretnih vozila je počelo u petak, da bi se do sada formirala kolona od oko pet kilometara.

dalje

U sinoćnoj akciji Odeljenja za suzbijanje krijumačarenja Uprave carina, oko 03 časa iza ponoći, na graničnom prelazu Gradina sprečen je pokušaj krijumčarenja 38,5 kilograma heroina u Republiku Srbiju.

dalje

Carinici su 11. decembra 2014. godine, na graničnom prelazu Kotroman, sprečili krijumčarenje 2 tone pečenog stočnog graška koji se koristi kao dodatak mlevenoj kafi da bi se povećala masa.

dalje

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom na graničnom prelazu Gradina 11. decembra 2014. godine, u kasnim večernjim satima, sprečili pokušaj dve bugarske državljanke da prokrijumčare 32 mobilna telefona iz Republike Srbije.

dalje

Domaćin još jednog u nizu sastanaka o prekograničnoj saradnji carinskih službi Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije koji je održan 9. decembra bila je Uprava carina Srbije. Tim povodom Beograd su posetili direktori carinskih administracija iz okruženja sa svojim najbližim saradnicima.

dalje
12345678910...

 


  

Krenite na put

 Učešće Uprave carina na Trgovinskom panelu u okviru Samita

  

 

 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina